Endelig kampdag! Dette kan vi forvente fra sommerens første treningskamp

Byttebonanza, heltente unggutter og urytmisk spill kjennetegner den første treningskampen.

Vi har nå kommet helt til onsdag 19. juli på kalenderen, og det betyr at det endelig er duket for treningskamp for Liverpools del. Oppgjøret mot Karlsruher sparkes igang klokken 18.30, og kan sees på LFCTV GO og VGTV+. 

Vi kommer naturligvis til å følge oppgjøret her på liverpool.no, men inntil den tid er det bare å begynne å glede seg. Her er noe av det vi kan forvente fra onsdagens kamp. 

Byttebonanza

Klopp har med seg en 32 mann stor tropp til Tyskland, og i de første treningskampene har tyskeren til vane å benytte seg med hele troppen. 

Før forrige sesong, da Liverpool startet sesongoppkjøringen med 0-4-tap mot Manchester United, valgte han å bruke alle de 32 spillerne i den første oppkjøringskampen. 

Det er godt nytt for ungguttene som håper å vise seg frem i pre-season.

Motiverte unggutter

For ungguttenes del byr pre-season på en unik mulighet til å vise seg frem for Klopp og hans trenerteam i kampsituasjoner og på treningsfeltet.

Forrige sesong var det Stefan Bajcetic som fikk det store gjennombruddet, og målet til ungguttene vil være å gå i hans fotspor denne sommeren. 

IMPONERTE: Bajcetic i aksjon mot RB Leipzig før 2021/22-sesongen.

IMPONERTE: Bajcetic i aksjon mot RB Leipzig før 2021/22-sesongen.

De unge talentene som har blitt valgt ut til treningsleiren er: Marcelo Pitaluga, Conor Bradley, Bobby Clark, Ben Doak, Melkamu Frauendorf, Vitezslav Jaros, Lewis Koumas, James McConnell, Fabian Mrozek, Jarell Quansah og Calum Scanlon. 

Så gjenstår det å se hvilke spillere som fortsatt er med førstelaget når Klopp og co skal spisse formen før seriestart. 

Første glimt av nyervervelser 

Kampen mot Karslruher gir også supporterne muligheten til å få se klubbens nyervervelser i den røde drakta for første gang. 

Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai er begge ventet å få minutter mot Karlsruher, og har som mål å spille seg inn i Klopps foretrukne startellever til seriestarten mot Chelsea. 

De to har begge markert seg på treningsfeltet - Mac Allister gjennom strålende gjenvinningspress som treffer Klopp midt i hjertet, og Szoboszlai gjennom å vinne sitt heat i den årlige løpetesten. 

Skortende kvalitet

Selv om det alltid er mye spennende knyttet til treningskampene, er det allikevel ikke til å komme unna at kvaliteten på kampene ikke pleier å være den beste. 

Oppgjøren bærer vanligvis preg av oppstykket spill grunnet mange bytter, manglende relasjoner mellom spillerne og manglende kampform. 

Vi gleder oss uansett til å følge kampen, og håper at spillerne starter med en god opplevelse i Tyskland. 

Ser ut til å dra på utlån etter å ha blitt utelatt fra troppen til sesongoppkjøringen

Ser ut til å dra på utlån etter å ha blitt utelatt fra troppen til sesongoppkjøringen

Luke Chambers skal være på ønskelisten til flere klubber.

Slik holder spillerne motet oppe på tross av det beinharde treningsregimet

Slik holder spillerne motet oppe på tross av det beinharde treningsregimet

Andy Robertson legger ikke skjul på at det blir lite tid til sosialisering i sesongoppkjøringen, hvor spillerne trener flere ganger om dagen.