Klopp om Trents nye rolle:– Man trenger et spesielt DNA i denne klubben

Scouseren er Liverpools nye visekaptein.

Jürgen Klopps valg av Liverpools nye kaptein og visekaptein var mye omtalt etter at Jordan Henderson og James Milner forlot klubben. 

Til slutt falt valget på Virgil van Dijk som kaptein og Trent Alexander-Arnold som visekaptein. Scouseren er den klart yngste i ledergruppen, som består av Alisson Becker, Andy Robertson og Mo Salah i tillegg til ham og van Dijk. 

Allikevel er Klopp tydelig på at 24-åringen er mer enn klar for å ta over ansvaret. 

Gakpo har begynt å trives i rollen Firmino perfeksjonerte

Stort intervju med nederlenderenGakpo har begynt å trives i rollen Firmino perfeksjonerte

Flere trodde Cody Gakpo ble signert som en ving, men etter hvert har det blitt klart at han passer bedre i Roberto Firminos rolle.

Cannonier med hat-trick da Liverpool U21 knuste Hull

Cannonier med hat-trick da Liverpool U21 knuste Hull

Goalgetteren ser ut til å ha funnet formen før sesongstarten.

Tiden var inne

– Jeg følte at Trent var klar for jobben som visekaptein. Han er scouseren vår, har spilt i laget mitt omtrent fra begynnelsen. Han har forbedret og utviklet seg både som spiller og som mann, uttalte Klopp til Liverpools hjemmeside i kjølvannet av valget. 

– Jeg ønsket at han skulle ha den rollen. Vi snakket om det og han var mer enn glad for å ta på seg ansvaret - det er viktig at guttene forstår ansvaret bak æren. 

Tyskeren er sikker på at Trent kommer til å takle oppgaven med bravur, grunnet hans personlige kvaliteter. 

– Det er ikke alle avgjørelsene mine jeg er like fornøyd med, men denne vet jeg at blir bra. Han representerer ikke kun den yngre generasjonen, men alt med denne klubben. Han kjenner alle i klubben - alle sjåførene og alt som er å vite - og det er viktig. 

– Jeg er glad for at jeg får være ved hans side når han gjør sine neste steg i utviklingen. Vi kommer til å få mye glede med denne gutten, og med den nye rollen kommer han til å føle på tilliten vi har til ham. La oss se hva det fører til, sier Klopp. 

Under kan du se øyeblikket hvor Trent fikk beskjeden. 

Liverpool-DNA

Da Klopp skulle bestemme seg for hvem som skulle ta over rollene som kaptein og visekaptein etter Jordan Henderson og James Milner, var Alexander-Arnold et av de første navnene som pekte seg ut. 

– Det som er bra i dette laget er at det er mange kandidater - både for kapteinsrollen og visekapteinsrollen. Jeg har kjent ham i syv år nå, og har sett ham utvikle seg som spiller og som mann, sa Klopp på pressekonferansen før Bayern-kampen.

– Man trenger et spesielt DNA i denne klubben - og hvis det ikke skulle vært ham, hvem andre skulle det vært?

Tyskeren fastslår at det ikke er snakk om noen symbolsk handling på grunn av at 24-åringen er lokal og har gått gradene i akademiet, men at Trent har gjort seg fortjent til rollen. 

– Han vet hvor høyt jeg verdsetter ham, og vi har hatt samtaler om dette tidligere. For en gutt fra Liverpool er dette en stor ting, men det handler om personligheten hans, ikke hvor han er fra. Han fortjener det. 

Alexander-Arnold har allerede vært kaptein en gang for Liverpool da laget møtte Midtjylland i Champions League i 2020, og nå er det bare et spørsmål om hvor mange kamper det stopper på med kapteinsbindet rundt armen. 

Derfor valgte Klopp at Virgil van Dijk skulle være klubbens kaptein

Derfor valgte Klopp at Virgil van Dijk skulle være klubbens kaptein

Tidligere i uken ble det bekreftet at Virgil van Dijk kom til å ta over kapteinsrollen i Liverpool etter at Jordan Henderson forlot klubben.

– Prøver å lære litt hver dag

– Prøver å lære litt hver dag

Alexis Mac Allister er klar for å lede Liverpools midtbane gjennom den kommende sesongen.