Arsenal ble for sterke på Prenton Park

Liverpool FC Women gikk på sitt andre strake tap.

Liverpool FC Women - Arsenal Women 0-2 (0-0): Liverpool FC Women har den siste uken trolig fått bekreftelsen på at de ikke er klare til å kjempe helt i toppen i Women's Super League. Før jul avsluttet de med en kruttsterk 2-1-seier borte mot Manchester United, men på nyåret har realitetssjekken kommet - og det er kanskje ikke så rart for laget som var nyopprykket forrige sesong. 

Søndag kom Arsenal på besøk til Prenton Park, og de var ute etter å revansjere det overraskende nederlaget mot Liverpool foran et fullsatt Emirates Stadium i sesongpremieren. Den revansjen fikk de etter to scoringer midtveis i andre omgang.

Arsenal dominerte stort sett hele kampen og hadde ballen 67 prosent av tiden. Før pause klarte de likevel ikke produsere de store sjansene mot et Liverpool-lag som manglet kaptein Taylor Hinds, som var ute med en leggskade. 

På stillingen 0-0 satte Matt Beard inn Sophie Román Haug, som for anledningen var benket, i jakten på et vinnermål for hjemmelaget. Men i stedet var det Arsenal som da fant veie til buret. Først ved Vivianne Miedema, så ved Caitlin Foord etter 69 minutter. 

Beard svarte med fire bytter, men topplaget fra London ble for sterke. Dermed blir det andre strake tap etter nyttår - forrige helg endte det med hele 5-1 borte mot Manchester City. 

Enhver drøm om topp tre denne sesongen for Liverpool er nå knust, men de er med i kampen om å bli «best of the rest» og ligger på en femteplass, tre poeng bak Manchester United. Med ti kamper igjen av sesongen er Liverpool bare fem poeng unna å tangere fjorårets totalsum, som var 23 poeng.

Neste helg venter ny hjemmekamp, da mot tabellnabo Tottenham. 

Følgende lag spilte søndagens kamp: 

Laws - Fisk (Clark fra 70), Bonner, Fahey - van de Sanden (Enderby fra 70), Lundgaard (Höbinger fra 70), Nagano, Matthews - Lawley (Koivisto fra 70), Daniels (Haug fra 60), Holland.