Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse:Tittelkampen: – Jeg visste ikke at City og Arsenal spilte i dag

Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse før Sheffield United-kampen.

Velkommen!

Det nærmer seg en ny Premier League-kamp for Liverpools del, og torsdag kveld er det tabelljumbo Sheffield United som venter på Anfield.

Kl. 14.30 får vi kanskje en oppdatering på skadesituasjonen av Liverpool-treneren. Curtis Jones skal være klar, men er det noen andre som også kan bli involvert?

Klopp vil sannsynligvis få flere spørsmål om tittelkampen også. De røde er favoritter til å ta tittelen før både Manchester City og Arsenal skal i aksjon i kveld.

Skadesituasjonen

– Curtis (Jones) er tilbake og klar for Sheffield United-kampen. De andre guttene gjør det også bra.

– Diogo (Jota) og Trent (Alexander-Arnold) trener sammen i en gruppe, så det ser ut til at de forhåpentligvis kan være returnere delvis til lagtrening neste uke.

– Ali (Alisson) ser også bra ut. Han vil også være med på trening neste uke.

Kampprogrammet fremover

– Torsdag-søndag, torsdag-søndag, onsdag-lørdag. Det er de neste kampene, så vi trenger alle tilbake så fort som mulig.

– I en ideell verden ville vi hatt samtlige tilgjengelig, men det er ikke mulig. Det blir en tøff periode, men også spennende, så vi ser frem til det.

– Alle kampene som kommer vår vei nå er vanskelige av ulike grunner, men vi ser virkelig frem til det.

Vurderinger inn mot ukens kamper

– Jeg tror supporterne ville blitt sint på meg om jeg begynte å snakke om Manchester United-kampen nå.

– Vi ønsker å bruke dem (spillerne som kommer tilbake), men Curtis (Jones) er ikke klar til å spille 90 minutter enda. Noen spillere trenger momentum, men hvordan kan vi få til det?

– Hvem vi har tilgjengelig i morgen kveld har ingenting å gjøre med Manchester United. Vi spiller mot Sheffield United, et lag som har vår fulle respekt.

City og Arsenal

– Jeg visste ikke at de spilte i dag. Jeg forventer alltid at de skal vinne, utenom når de møter hverandre.

– Jeg husker at jeg snakket om en kamp hvor jeg ønsket Leicester skulle vinne (i 2019). Det klarte de ikke, og siden da har jeg sluttet å håpe.

– Vi må vinne våre kamper, så jeg er ikke så interessert. Pulsen min går ikke opp, ikke i det hele tatt.

Alexis Mac Allisters sesong

– Takk Gud for at vi fikk ham. Han lærte mye i Brighton, men det var en ny kultur her, så du vet aldri hvordan det vil gå.

– Det er bare noen få måneder siden vi snakket om posisjonen hans, sekseren. Det hjelper ofte spillere å spille litt utenom sin beste posisjon. Åtteren er klart hans beste.

– Det har vært en positiv historie fra starten av, han passer perfekt her. En fantastisk gutt. Han er også spesielt flink med de spansktalende spillerne, han og Alisson.

Mac Allisters mål

– Mo (Salah) bestilte en assist hørte jeg, men det gjør han nok med alle!

– Mo har vel flest målgivende til Darwin, så det går rundt, alle trenger alle.

– Pasningen til Dom (Szoboszlai) før målet var også fantastisk. Det var veldig bra samspill.

– Forhåpentligvis finner han (Mac Allister) alle andre også. Å finne hverandre på banen er svært viktig. Det gjør mine spillere, og derfor er vi der vi er nå.

Caoimhin Kellehers sesong

– Jeg pleier sjelden å la muligheten til å rose Caoimhin går fra meg. Hadde Alisson vært oftere og lengre skadet, ville han fått flere muligheter slik som nå.

– Hva med Trent? Da kom Conor Bradley inn. Begge venstrebackene ute, da kom Joe Gomez. Disse guttene har håndtert denne situasjonen veldig, veldig godt.

– Det er også spesielt at alle guttene er ute så lenge. Vi kan ikke legge planer for det, vi kan bare håpe. Det har uansett vært en enestående sesong, og vi hadde ikke vært der uten Kelleher.

Luis Diaz sitt harde arbeid

– Defensivt handler det alltid om hvor hardt de offensive spillerne jobber tilbake. Hvis de ikke gjør det, er vi syv forsvarere hele tiden. Det er veldig utfordrende.

– Hvis vi skal vinne ballen i gunstige posisjoner, er vi avhengig at at de offensive også gjør drittjobben. Jeg har aldri bedt en spiller om å holde seg unna ballen, så den delen av spillet forstår jeg ikke.

– Diaz sin posisjonering i midtbanepresset var annerledes mot Brighton, men jeg likte det jeg så veldig godt!

Favoritter til tittelen

– Det er ikke noe vi tenker over. Vi tenker på Sheffield United. Vi var vel ikke favoritter etter vi tapte mot Arsenal? Jeg vet ikke og jeg bryr meg ikke.

– Å komme seg gjennom denne perioden handler om å ignorere alt snakket, og ikke bli emosjonelle på gale måter. Vi må bare spille vår beste fotball, selv om det ikke er noen garantier.

Spillerne som er på vei tilbake...

– Spillerne trenger minutter og trening. Curtis (Jones) var fantastisk før han ble skadet, men nå må vi få ham inn i rytmen igjen. Det gjelder de andre og.

– Det kommer mange tøffe kamper, og det er ingen andre måter å håndtere det på. Det blir bare enklere om vi spiller godt. Går det dårlig, så blir det mer komplisert.

– Vi trenger dem, potensielt 14 kamper igjen. Seks-syv uker, kamp hver tredje dag.

– Det hadde vært fint å ha litt flaks også, så vi får håpe på det.

– Bajcetic trener fullt med U21 denne uken, så er han tilbake med oss neste uke. Veldig viktig.

Wataru Endo

– Skal vi gå gjennom hele laget? Han er veldig viktig!

– Alle spillerne her har ulike ferdigheter som vi trenger for å spille vårt spill, men det viktigste i det offensive spillet erå ha dekning bakover.

– Det må være perfekt. Da vil det gi mer frihet fremover. En defensiv midtbanespiller pleier å være svært hjelpsom i denne delen.

– For en spiller, for en fyr. Han passer fint i lag med alle, både med og uten ball. Han fikk seg en liten slagskade mot Brighton, så vi må vurdere ham (til i morgen).

Joel Matips langtidsskade

– Joel (Matip) løper. Han hater det, men han kan gjøre det nå. Han hadde det vondt i starten, men nå er det på bedrignens vei. Han blir nok ikke klar til sesongslutt.

Det var alt!

Jürgen Klopp fikk faktisk ikke et eneste spørsmål om morgendagens motstander, men vi får håpe hans lag har mer fokus på den enn journalistene. Det har han selvfølgelig!

Liverpool - Sheffield United sparkes i gang kl. 20.30 torsdag, og sendes direkte på V Sport PL 1.