Klopp snakket før United-kampen– Vi er klare for å være med i denne tittelkampen

Her er det manageren hadde på hjertet før søndagens bortekamp mot Manchester United.

Det ble ikke en ordinær pressekonferanse før kampen mot Manchester United, slik det i utgangspunktet var planlagt. Pressekonferansen ble gjort etter seieren mot Sheffield United, med noen korte spørsmål om det som venter på søndag.

Her er det manageren sa: 

Sanger om tragedier

I mars hadde Liverpool FC Foundation og Manchester United Foundation en workshop på skoler, for å gi en forståelse og forhåpentligvis få slutt på sanger om tragedier i disse kampene.

Det er en sak som har fått mye fokus igjen etter at lagene møttes i FA-cupen i forrige måned.

– Jeg mener det er superviktig. Det er ulike aspekter. Et aspekt er at jeg ikke hører det når jeg står på sidelinjen. Jeg hørte etter kampen at det skjedde, og det er åpenbart ikke bra.

– Jeg mener generelt at det er til hjelp at vi utdanner barna i slike ting, som respekt, forståelse. 

– Jeg ser det bare på denne måten: To av de største fotballklubbene i verden, så la oss bare vise litt klasse. Ikke gjør det, ikke syng dette, bare vis klasse og la oss kjempe på banen og spille fotball. Bare vis klasse, det vil være mitt ønske for oss alle.

Om tittelkampen og om de må være perfekte herfra og ut

– Slik er det i Premier League, så fortell meg om en annen måte. Da vi vant ligaen ble det avgjort ganske tidlig, og det har det også vært for City noen ganger – men flesteparten av gangene har det vært tette tittelkamper.

– Det ser ut som det blir tett igjen. Dersom det blir tett, så er det beste å være involvert, og det er vi. Det er kult, det er bra. La oss fortsette å kjempe.

– Den neste kampen er stor. Det er de alle. Jeg så terminlisten vår, og noen sa at vi hadde de letteste kampene igjen. Jeg så på det og kan virkelig ikke forstå hvordan du kan mene det. Det er mulig jeg er for negativ, men det er tøffe kamper.

– Vanskelige motstandere, men vi er klare. Vi er klare, og vi ønsker å være med i den kampen. La oss se hva vi kan få til.

Forrige kamp på Old Trafford og hva han lærte av den kampen

– Jeg lærte at det tiende intervjuet ikke er like bra som det niende du gir etter kampen, sier han.

Da sikter han nok til intervjuet med Niels Christian Frederiksen i danske Viaplay som fikk mye oppmerksomhet etter kampen.

– Hvordan kampen var snakket vi om etter kampen. De startet bedre, vi tok over og var gode, men tok ikke sjansene våre i ekstraomgangene. Det er gode nyheter at vi ikke skal spille ekstraomganger så vidt jeg vet. I alle fall ikke to ganger 15 minutter. Det ble for mye for oss den dagen. Vi kunne ikke kontrollere det lenger og gjorde feil som vi ikke hadde gjort tidligere i kampen.

– Så snudde United kampen. United er et topplag, som spiller hjemme, det vet vi. 

– La oss gjøre igjen det vi gjorde fra det 15. minutt til rundt det 70. minutt eller noe. Fotball er ikke så lett, men vi må finne en måte der vi kan skape problemer for United. De vil prøve på akkurat det samme med oss som motstander på deres stadion.

– Vi må spille en veldig god fotballkamp dersom vi ønsker å få noe der.

Om han vil savne kampene mot United

– Nei. Jeg har møtt dem ofte nok. Det handler ikke om det. Jeg skjønner det, men hvilken manager ville jeg vært dersom jeg sa at jeg ville savne kampene mot Manchester United, City-kampene eller alle de andre. Nei.

– Alt er greit, jeg vil trolig savne alle kamper. Som jeg har sagt, så langt i livet har jeg mistet alt annet, så la oss se hvordan jeg håndterer å miste fotball.

Der var det over

Det kom ikke flere spørsmål, og kom ikke mer fra Klopp på pressekonferansen.

I den tidligere delen av pressekonferansen, som ble rapportert allerede da det skjedde, bekreftet Klopp at Wataru Endo blir klar til søndagens kamp, og at han ikke trodde at laget hadde fått noen nye skader.

Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold og Diogo Jota er først ventet tilbake i trening i neste uke, så troppen mot United vil trolig være den samme som mot Sheffield United, pluss Wataru Endo.


Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 16.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.