Aldri tapt en ligakamp hjemme mot Liverpool

West Bromwich-manager Tony Pulis trives godt når merseysiderne kommer på besøk.

14. apr 2017 kl 10.58 Marius Rabben

I tre klubber har Pulis drevet de helrøde til vanvidd på eget gress siden det første møtet i sesongen 2008–2009.

Ingen tap, hele fem uavgjort og tre seire er 59-åringens imponerende tall mot Liverpool på hjemmebane i Premier League.

Begge kampene hans mot rødtrøyene på The Hawthorns så langt har endt uavgjort, og det eneste oppgjøret han fikk mot dem hjemme som Crystal Palace-manager var Liverpools velkjente kollaps, fra 3–0 til 3–3 på ni minutter, i mai 2014.

Som Stoke-sjef beseiret han søndagens gjester i alle de tre siste Premier League-kampene på Britannia, og holdt laget til uavgjort i de to første.

Vant i cupen

Men Liverpool har slått Pulis borte én gang. I oktober 2011 sørget to scoringer av Luis Suárez for at Stoke, som ledet til pause, røk ut av ligacupens fjerde runde. Da var Kenny Dalglish bortelagets manager.

I ligaavslutningen forrige sesong ga West Bromwich-spiss Solomon Rondón vertene ledelsen etter 13 minutter, før Jordon Ibe sikret ett poeng for et særdeles reservepreget Liverpool-lag med sin nettkjenning etter et flott raid ti minutter senere.

Den foreløpig siste av Pulis’ totalt fem målløse møter med Anfield-klubben fant sted på samme bane i West Midlands i april for to år siden. Fra den 18-mannstroppen er det kun Philippe Coutinho, Dejan Lovren, Jordan Henderson, Adam Lallana, Simon Mignolet og Emre Can som fortsatt befinner seg i klubben.

3–3-kampen på Selhurst Park året i forveien er faktisk det borteoppgjøret mot Pulis hvor Liverpool har notert seg for flest scoringer hittil.

På totalt åtte Premier League-bortekamper mot den walisiske manageren er målforskjellen 11–6 i favør av vertskapet.

Første seier siden 2011

Anfield inkludert har Liverpool vunnet fire ligakamper på 15 forsøk mot Pulis-lag de siste ni årene.

Da Coutinho og Sadio Mané sørget for 2–1 over West Bromwich i oktober, var det faktisk de rødes første seier mot Pulis i Premier League siden februar 2011.

Avspark i søndagens batalje på The Hawthorns er klokka 14.30 på TV 2 Sport Premium.