Et rotterace til siste slutt

Chelsea og Tottenham ser ut til å ha festet grepet om de to øverste plassene i Premier League, men det er et skikkelig rotterace mellom fire klubber om tredje og fjerdeplassen.

11. apr 2017 kl 10.52 Einar Kvande

Det skiller per dags dato ni poeng mellom Liverpool på tredjeplass og Arsenal på sjetteplass. Mellom der ligger de to Manchester-klubbene. Men Liverpools tre argeste konkurrenter om en plass blant topp fire har kamper til gode på de helrøde, og det ligger dermed an til en spennende og rekordjevn innspurt. Vi har derfor tatt for oss det gjenstående kampprogrammet for disse fire klubbene.

Både Arsenal, Manchester City og Manchester United har hengekamper som fortsatt ikke har fått noen ny dato. Arsenal har til og med to slike, hjemme mot Sunderland og borte mot Southamtpon. Manchester United har som Arsenal en bortekamp mot Southampton som ikke er terminfestet, mens Manchester City må finne en dato for sin hjemmekamp mot West Bromwich.

Påskehelgen

Neste serierunde spilles i påskehelgen. Først ut er Manchester City, som gjester Southampton i senkampen lørdag kveld. En kamp som blir vist direkte på TV 2 Sport Premium. Liverpools bortekamp mot West Bromwich søndag ettermiddag er også mat for TV 2, som følger opp den kampen med toppoppgjøret mellom Manchester United og Chelsea like etterpå. En kamp som for øvrig spilles bare tre dager etter at United har gjestet Anderlecht i Europa League. Runden avsluttes med Middlesbrough – Arsenal på Riverside mandag kveld.

I den påfølgende serierunden skal ingen av topplagene i aksjon på lørdag. Søndagen innledes med Burnley – Manchester United på Turf Moor, før Liverpool er vertskap for Crystal Palace. United skal nok en gang i aksjon tre dager etter å ha spilt i Europa League. Arsenal møter Manchester City i semifinalen i FA-cupen denne dagen.

Midtukekamper

Arsenal - Leicester spilles onsdag 26. april, mens Manchester-derbyet på Etihad er terminfestet til torsdag 27. april. Et innbyrdes oppgjør mellom to av de argeste konkurrentene er ikke å forakte for Liverpool i denne perioden.

Ingen topplag skal i aksjon den siste lørdagen i april. Manchester United er vertskap for Swansea i tidlig-kampen søndag 30. april, mens det vil bli harde tak på White Hart Lane når Tottenham er vertskap for lokaloppgjøret mot Arsenal i senkampen samme dag. I mellom der har Manchester City spilt mot Middlesbrough på Riverside. Liverpool har fått mandagskamp i denne runden, og gjester Watford 1. mai.

Manchester City skal først ut av de fire duellantene i den tredje siste serierunden. Crystal Palace gjester Etihad i tidligkampen lørdag. Liverpool v Southampton åpner ballet søndag, og følges deretter av Arsenal v Manchester United. Altså nok en kamp der to av Liverpools argeste rivaler møtes.

Kamper blir flyttet av TV

TV-kampene er ikke plukket ut for nest siste serierunde ennå, så der står alle kamper foreløpig satt opp lørdag klokken 16.00. Dette vil det selvsagt bli forandringer på. Men de fire rivalene spiller slik i denne runden: Manchester City – Leicester, Stoke – Arsenal, Tottenham – Manchester United, West Ham – Liverpool.

I siste serierunde skal alle lag spille samtidig, søndag 21. mai klokken 16.00. Arsenal er vertskap for Everton, Liverpool er vertskap for Middlesbrough, Manchester United møter Crystal Palace på Old Trafford, mens Manchester City avslutter med bortekamp mot Watford.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]