Kapitulasjonen i desember 2015 huskes med gru

Dårlige minner fra Vicarage Road.

26. apr 2017 kl 10.50 Einar Kvande

6-1 seieren på Anfield i november er Liverpools største seier over Watford noensinne, og også Liverpools største seier denne sesongen.

Likevel er det 3-0 tapet på Vicarage Road for snart halvannet år siden som sitter i ryggmargen foran mandagens kamp på samme arena.

Bogdans mareritt

De fleste husker den katastrofale forestillingen Liverpool leverte ved jernbaneknutepunktet nord i London like før jul i 2015.

Med en slepphendt Adam Bogdan mellom stengene lå Liverpool under 2-0 før kvarteret var spilt, i en kamp der de røde var svake over hele fjøla. Alle lagdeler spilte under pari. Ingenting fungerte.

Muligens er dette den dårligste kampen som Liverpool har spilt under Jürgen Klopps ledelse.

Bare tre ligatap på Vicarage Road

Faktisk har ikke Liverpool for vane å tape på Vicarage Road. 3-0 seieren i desember 2015 var The Hornets sin første hjemmeseier over Liverpool på 29 år!

De to andre ligakampene som Liverpool har spilt på Vicarage Road i Premier League-æraen ble vunnet, komfortabelt 3-0 i 2007 takket være scoringer av Craig Bellamy og Peter Crouch (2), og 3-2 i 2000. I sistnevnte kamp ledet Liverpool 2-0 etter scoringer av Patrik Berger og David Thompson. Men Watford utlignet takket være scoringer like før og like etter pause. Vladimir Smicer ble matchvinner midtveis i annen omgang.

Innimellom disse to ligaseirene på Vicarage Road finner vi også en 1-0 seier i ligacupens semifinale i 2005. Året da Liverpool tapte finalen i Cardiff 3-2 for Chelsea.

Liverpool har totalt spilt ni ganger på Vicarage Road i ligasammenheng. Før tapet i desember 2015 må man tilbake til et 2-0 tap i desember 1986 for å finne forrige nederlag på denne banen. Det ble også tap der i 1983.

Totalt viser statistikken på de ni ligakampene 5 seire og 3 tap, mens oppgjøret i januar 1985 endte 1-1.

Liverpool har ofte besøkt Vicarage Road midt på svarteste vinteren. Faktisk har sju av Liverpools ni ligavisitter i Watford funnet sted i månedene desember, januar og februar.

At kampen nå spilles 1. mai er imidlertid ikke noe godt tegn. Den eneste andre kampen mellom lagene på Vicarage Road i mai måned endte med 2-1 tap for Liverpool, den 14. mai 1983.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]