For å komme til Champions League:Risikerer å møte Borussia Dortmund i kvalifisering

Vi har sett nærmere på mulige motstandere for Liverpool i play-off til CL, dersom det blir 4.plass i ligaen.

17. apr 2017 kl 14.24 Torbjørn Flatin

Dersom Liverpool ender som nr. 4 i årets Premier League må laget spille en kvalifiseringsrunde for å komme til gruppespillet i Champions League 2017/18. Dersom Liverpool skulle tape en slik runde vil det bli gruppespill i Europa League. Disse kampene spilles for øvrig i de to midtukene etter at neste års Premier League starter, 15/16.august og 22/23.august.

Motstander fra stor liga

Det som er klart er at Liverpool skal spille play-off i bolken med «ikke mestere», det vil si de kommer ikke til å møte en ligavinner fra foregående sesong, som for eksempel Rosenborg hvis trønderne kommer så langt.

Lag nr. 4 i Spania, Tyskland og England vil gå direkte til play-off, eller 4. kvalifiseringsrunde, og i tillegg lag nr. 3 fra Italia og Portugal.

Pr. i dag er dette (med ranking fra UEFA i parantes): Sevilla (8), Borussia Dortmund (7), Manchester City (12), Napoli (16) og Sporting (55).

Liverpool er ranket som nr. 34 og for å unngå å møte mulige motstandere som Sevilla, Borussia Dortmund og Napoli må de være blant de fem øverst rankede av de ti som skal spille i play-off.

Seedet eller ikke seedet?

Nå understreker vi at de lagene som nevnes over ligger pr. i dag an til å komme i play-off, men at det rundt omkring i Europa er om lag igjen en håndfull med ligakamper å spille.

Det virkelig kompliserte er likevel å prøve å antyde hvilke av dem fem øvrige lag som vil være med i kvalifiseringen, da klubber kan komme igjennom flere kvalifiseringsrunder og ligaer på langt nær er avgjort. Hvem som vinner årets Champions League og/eller Europa League kan også spille inn.

Med aller største forbehold er lag som kan komme til play-off, og som samtidig er foran Liverpool på UEFAs ranking, Dinamo Kiev, Olympiakos og Ajax.

Hvis Liverpool blir nr. 4 og stillingen i Spania, Tyskland og Italia holder seg, vil de røde altså ikke bli seedet hvis to av de tre nevnte kommer seg til play-off.

Vi vegrer oss for å gå inn på for mange andre teorier, men om ikke annet understreker det at mannskapet til Jürgen Klopp er helt på grensen til å bli seedet eller ikke. Et lag fra Spania vil garantert være høyere seedet, mens Liverpool eventuelt vil rykke fremover i seedingskøen dersom Borussia Dortmund passerer Hoffenheim på tabellen og Napoli gjør det samme med Roma i Italia.

Det enkleste vil uansett å bli nr. 3 i Premier League, og gå rett til gruppespillet i neste års Champion League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]