Seks scoringer av innbyttere

Kun to lag har flere ligamål «fra benken» enn Jürgen Klopps mannskap.

11. apr 2017 kl 17.47 Marius Rabben

Da Philippe Coutinho og Roberto Firmino kom inn og bidro med hver sin fulltreffer for å sikre 2–1 i Stoke lørdag, var det første gang at to innbyttere fra samme lag scoret i samme Premier League-kamp denne sesongen.

Det var også første gang Firmino ble byttet inn i ligaen i 2016–17, mens Coutinho har kommet inn tre ganger.

Tidligere denne sesongen har også Divock Origi, Daniel Sturridge og Gini Wijnaldum notert seg for scoring etter innhopp i Premier League.

To for Origi

Origi er blitt byttet inn hele 19 ganger, noe som er nest flest av samtlige i ligaen, kun bak Hal Robson-Kanu (22) i West Bromwich, ifølge transfermarkt.co.uk, og står med to mål og én assist på 333 spilleminutter etter innbytte.

SCORET I DERBYET:
SCORET I DERBYET:  Divock Origi kom inn da Sadio Mané måtte ut mot Everton, og brukte ikke mange minutter på å hamre inn 3–1 foran The Kop.

Den første sørget for å stikke hull på byllen i 2–0-seieren over Sunderland hjemme på tampen av november, etter å ha kommet inn for en skadet Coutinho, mens den øvrige fastsatte sluttresultatet til 3–1 mot Everton på Anfield denne måneden – tre minutter etter å ha erstattet Sadio Mané.

Sturridge, med ti innhopp, scoret ett av sine foreløpig to ligamål denne sesongen da han kom inn mot Stoke (4–1) i romjula og rundet keeper etter bare noen sekunder på gresset i andre omgang. Wijnaldum, med tre innbytter, satte prikken over i-en med sin 6–1-scoring etter å ha kommet inn mot Watford i begynnelsen av november.

Kun Arsenal (9) og Manchester City (7) har flere mål av innbyttere enn Liverpools seks denne sesongen.

De helrøde har like mange som Hull og Manchester United, og én scoring mer enn innbytterne til Bournemouth, Leicester, Swansea, Watford.

INNBYTTER-MÅL:
INNBYTTER-MÅL:  Daniel Sturridge og Gini Wijnaldum har begge scoret etter å ha blitt byttet inn denne sesongen.

Arsenal-angriper Olivier Giroud (5) har flest mål i ligaen etter å ha kommet inn fra benken denne sesongen. Nummer to er Manchester Citys Nolito (4), og fire stykker har tre mål. Origi er blant sju Premier League-spillere med to mål.

Fire poeng av innbytterne

Tall fra Sky Sports forteller imidlertid at Burnleys innbyttere har direkte skaffet flest poeng så langt. Ashley Barnes, Joey Barton og Sam Vokes har nemlig alle blitt matchvinnere etter innhopp og følgelig bidratt til totalt seks poeng.

Hull og Swansea følger etter på lista med fem poeng hver, mens Liverpool og begge Manchester-klubbene har fått fire poeng etter avgjørende scoringer av innbyttere.

Individuelt topper for øvrig Fernando Llorente og Oumar Niasse poengstatistikken med tre hver etter innbytte. Førstnevnte nettet to ganger for Swansea på tampen av den vanvittige 5–4-kampen mot Crystal Palace i november, mens Niasse scoret begge i 2–1-seieren til Hull over nettopp Swansea i mars.