Slik går det med utlånsspillerne

Liverpool har mange spillere på utlån, og her kan du lese litt hvordan de klarer seg.

17. apr 2017 kl 19.41 Lars Frøsland

Liverpool har 14 spillere på utlån, inkludert kjente navn som Mamadou Sakho, Lazar Markovic og Jon Flanagan. Mens noen leverer så det suser, er fotballtilværelsen langt tøffere for andre.

Vi har tatt en titt på status blant utlånsspillerne.

FAST INVENTAR:
FAST INVENTAR:  Det er blitt bra med spilletid for Markovic i Hull.

Lazar Markovic (Hull)
Utlånt januar 2017

Det ville seg ikke helt for den talentfulle serberen i Liverpool, og han har vært på utlån både i Fenerbache og Sporting CP. Nå er han i Hull, der han har spilt seg til fast plass på laget. Kantspilleren har startet de siste syv kampene.

Antall kamper: 10
Antall mål: 1

Mamadou Sakho (Crystal Palace)
Utlånt januar 2017

Midtstopperen ble lånt ut til Crystal Palace, etter at han kom på kant med Jürgen Klopp forrige sommer. Sakho har vært en åpenbaring for The Eagles, og vil nok få en stor del av æren dersom klubben holder seg i Premier League, noe det ser ut til at de vil klare
Antall kamper: 7
Antall mål: 0

Jon Flanagan (Burnley)
Sesonglån

Scouseren ble en svært populær figur da han spilte seg inn på Liverpool-laget som kom på 2. plass i 2013/14-sesongen, men deretter har det blitt vanskeligere for Flanagan. Hele inneværende sesong har han tilbragt i Burnley, men det har blitt knapt med spilletid i Premier League. I serien har han bare spilt fem kamper, mens noen cupmatcher har gitt ham noe mer spilletid. Flere tror Flanagans Liverpool-karriere er over når transfervinduet åpner.

Antall kamper: 9
Antall mål: 0

André Wisdom (Red Bull Salzburg)
Sesonglån

23-åringen scoret i sin LFC-debut for fem år siden, og deretter ble det 21 kamper før utlånsferden begynte for Wisdom. Derby, WBA og Norwich er klubber Wisdom har spilt i, før han denne sesongen havnet i Red Bull Salzburg. I Østerrike har det blitt brukbart med spilletid, og han særlig fått mye tillit i cupene.

Antall kamper: 16
Antall mål: 0

Lloyd Jones - Swindon Town
Sesonglån

Forsvarsspilleren har fått mye tillit i Swindon, og har notert seg for 25 seriekamper. Imponerende nok har det blitt to scoringer på 21-åringen. Swindon spiller i League One, og spilletiden vil være god erfaring for den Plymouth-fødte fotballspilleren.

Antall kamper: 30
Antall mål: 2

Danny Ward - Huddersfield
Sesonglån

Danny Ward kom til Huddersfield etter en god sesong i Asberdeen. Waliseren har svingt i prestasjonene, men flere supportere har uttrykket at de er imponert over Ward. Ward har vært førstevalget gjennom store deler av sesongen. Huddersfield spiller i Championship, og har Jürgen Klopps gamle kollega David Wagner som manager.

Antall kamper: 40
Antall mål: 0

Cameron Brannagan - Fleetwood Town
Utlånt januar 2017

Det ble ni involveringer for Liverpool før Brannagan fortsatte fotballferden i Fleetwood. Der har han fått flere sjanser til å vise seg frem. Den kreative midtbanespilleren har fremdeles til gode å score for League One-klubben, men han har notert seg for én målgivende pasning.

Antall kamper: 11
Antall mål: 0

FAST PLASS:
FAST PLASS:  Ryan Kent spiller fast i Championship.

Ryan Kent - Barnsley
Sesonglån

Ingen utespillere for Barnsley har flere kamper enn Ryan Kent denne sesongen. Det er sterkt for 20-åringen som er på sesonglån i Championship-klubben. Kent er nok en spiller som følges tett av Liverpool - og for ikke å snakke om andre klubber.

Antall kamper: 43
Antall mål: 3

Ryan Fulton - Chesterfield
Sesonglån

Den 20 år gamle keeperen ble hentet inn da førstekeeper Tommy Lee ble skadet. Fulton har fått mange kamper i League One. Ifølge klubbens egne hjemmesider har det blitt 29 kamper så langt denne sesongen. Det er god lærdom for den unge keeperen.

Antall kamper: 29
Antall mål: 0

Jack Dunn - Tranmere Rovers
Sesonglån

Den skadeforfulgte 22-åringen spiller nå i Liverpools naboklubb, Tranmere Rovers. Han er for tiden skadet.

Antall kamper: 3
Antall mål: 0
*

Pedro Chirivella - Go Ahead Eagles
Utlånt januar 2017

Midtbane-maestroen fra Spania fikk flere sjanser til å vise seg frem for Liverpool. Prestasjonene varierte fra imponerende til frustrerende, men at det bor mye fotball i spanjolen, er det ingen tvil om. 19-åringen har fått bra med spilletid i Nederland, og bidratt positivt for laget i Nederlands toppdivisjon.

Antall kamper: 14
Antall mål: 2

Allan - Herta BSC
Sesonglån

Det har blitt få kamper fra start for brasilianeren. Den venstrebente midtbanespilleren bekler flere posisjoner, og har spilt både defensivt og offensivt.

Antall kamper: 10
Antall mål: 0

Brooks Lennon - Real Salt Lake
Utlånt februar 2017

Brooks Lennon er tilbake i moderklubben i USA. Der har han tidvis vist seg positivt frem.
Antall kamper: 5
Antall mål: 1

Taiwo Awoniyi - Nijmegen Eendracht Combinatie
Sesonglån

Den unge nigerianeren har aldri spilt en førstelagskamp for Liverpool, og det er nok mange som ikke kjenner så altfor godt til ham. Awoniyi har fått 16 kamper i Eredesdivisjonen, og notert seg for én scoring. Klubbens nettsiden opplyser at han har spilt nøyaktig 914 minutter fotball denne sesongen.

Antall kamper: 16
Antall mål: 1

Kilde: Wikipedia, klubbenes offisielle nettsider, *Jonnny Stokkeland

Har du innspill til journalisten?
[email protected]