Se oversikten: Spillerne som kan forsvinne i sommer

Liverpool tjente store summer på spillersalg før denne sesongen, det kan det bli en kopi av til sommeren.

13. apr 2017 kl 19.33 Arve Vassbotten

Med blant annet salg av Christian Benteke for 27 millioner pund, Jordon Ibe for 15 millioner pund, Joe Allen for 13 millioner pund, Brad Smith for 6 millioner pund, Luis Alberto for 6 millioner pund og Martin Skrtel for 5,5 millioner pund, fikk Liverpool en svært innbringende sommer i fjor.

Til tross for kjøp av Georginio Wijnaldum til 25 millioner pund og Sadio Mané til 30 millioner pund, gikk klubben i pluss på overgangsmarkedet.

80 millioner pund i spillersalg?

I nyeste The Kopite, som kommer til medlemmene 24. april, antyder Liverpool Echos James Pearce at Jürgen Klopp kan få 100 millioner pund å handle med denne sommeren. Men som sist sommer, kan nettoutgiftene bli kraftig krympet av spillersalg.

Nettstedet This is Anfield, anslår at Liverpool kan hente inn opptil 80 millioner pund på spillersalg også i 2017. Og det er noen høyprofilerte spillere, som kanskje har sine seks siste kamper for Liverpool å se fram mot fra nå og til slutten av mai.

Ansvarlig redaktør i Liverpool Supporterklubb og for bladet The Kopite, Torbjørn Flatin, ser det som svært sannsynlig at både Mamadou Sakho, Daniel Sturridge, Alberto Moreno og Lazar Markovic skifter klubb i sommer.

Mamadou Sakho

Til tross for storspill i Crystal Palace, ser det ikke ut som franskmannen vil komme inn i Klopps varme igjen. Samtidig som Sakho er med å slå noen av Liverpools argeste konkurrenter om topp fire-plassen, som med den nylige seieren mot Arsenal, stiger også prisen hans. Liverpool håper at de kan få inn opp mot 30 millioner pund når han skal selges til sommeren.

Klopp avkreftet på torsdagens pressekonferanse at Crystal Palace har noen utkjøpsklausul i låneavtalen, slik Sam Allardyce antydet. Også Southampton og Napoli, skal ha vist interesse for 27-åringen.

PRISEN ØKER:
PRISEN ØKER:  Mamadou Sakhos pris og interesse fra flere klubber øker stadig med hans prestasjoner for Crystal Palace.

– Jeg tror ikke han har noen fremtid i klubben. Det er brent for mange broer med manageren, uten at vi helt vet hva som er den nøyaktige årsaken. Det er nok realistisk i dagens klima å få 20 millioner for han. Jeg snakket nylig med James Pearce om dette, og han antydet 25 millioner. Jeg tror Liverpool sier ja om de får et tilbud på det, og kanskje også på 20 millioner pund, sier Flatin.

Da Sakho kom til Liverpool før 2013-2014-sesongen betalte klubben 15 millioner pund for ham, nå kan prisen altså være mellom 20-30 millioner.

Daniel Sturridge

Har bare startet ni kamper for Klopp hele sesongen, og har kommet inn som innbytter 13 ganger. Bare fem ganger har han startet i Premier League. Den mestscorende spilleren i Liverpool-troppen har bare funnet nettmaskene seks ganger denne sesongen, to av gangene i serien.

Nok en sesong er blitt spolert av skader for Sturridge, og det i kombinasjon med at han ikke ser ut til å passe inn i Klopps spillestil gjør at han med stor sannsynlighet forsvinner. Prislappen kan i så fall ligge mellom 15-25 millioner pund.

MER MÅLDANS?:
MER MÅLDANS?:  Hva Daniel Sturridge utretter i de siste seks kampene av sesongen kan få mye å si for framtiden i Liverpool og eventuelt prisnivået hans.

– Pearce antydet at Sturridge i likhet med Sakho kan bli solgt for 25 millioner pund. Men det er nok verre å få den prisen for Sturridge. Det er litt avhengig av helsesituasjonen hans. Hadde han vært noenlunde i orden ville man fått 25 millioner, og med 3-4 mål og at han holder seg skadefri resten av sesongen er nok mulighetene store for at klubben får solgt. Jeg tror han forsvinner i sommer, sier Flatin.

– Klopp hadde uflaks i år med at han hadde Sturridge, Ings og Origi som backup framme. Origi har vært litt opp og ned, og de andre har hatt skader, dermed er han blitt sårbar. Jeg regner med at det blir gjort grep med i hvert fall kjøp av en offensiv spiller. Da blir det en opptelling, og får de inn det rette tilbudet er jeg ganske overbevist om at de takker ja til å selge Sturridge.

Alberto Moreno

Spanjolen har vært på benken hele kampen igjennom hele 26 ganger denne sesongen, og 24-åringen har bare startet åtte kamper. Bare to av gangene har vært i Premier League.

Til sammenligning spilte han 45 kamper fra start sist sesong. Det sier litt om at han ikke lenger er en spiller Klopp har i sine planer. Om han selges kan det bli til en pris på 10-12 millioner pund.

MEST PÅ BENKEN:
MEST PÅ BENKEN:  Alberto Moreno har vært mest på benken av samtlige Liverpool-spillere denne sesongen.

– Det skinner klart igjennom at Klopp har mistet trua på han. Jeg vet ikke om det skjedde i Europa League-finalen eller hva det var. Han spilte første kampen mot Arsenal, men har knapt spilt siden det. Her føler jeg at tyskeren har tatt en beslutning om at: «han kan jeg ikke stole på». Med et fair tilbud er jeg sikker på at han vil gå, sier Flatin.

Lazar Markovic

Er nå på lån i Hull og håpet er at det skal få flere klubber til å bli interessert i serberen. Han har fortsatt to år igjen av kontrakten med de røde, men det er lite sannsynlig at klubben vil få igjen de 20 millionene han kostet da han kom fra Benfica. 10-16 millioner pund er blitt antydet for Markovic.

SCORET:
SCORET:  Lazar Markovic scoret for Hull mot Middlesbrough.

– Jeg føler han er i litt samme situasjon som Moreno. Han har for så vidt ikke spilt for Klopp, men de kjenner nok godt til spilleren og at de lot han gå på lån til Hull i januar når det for så vidt var behov for en hurtig ving forteller meg at det ikke er en spiller det er verdt å satse på, sier Flatin.

Ojo, Stewart, Wisdom og Flanagan

Sheyi Ojo, Kevin Stewart, Andre Wisdom, som nå er på utlån i Red Bull Salzburg og Jon Flanagan som er på lån i Burnley, Connor Randall, Cameron Brannagan, som er på lån i Fletwood Town og Adam Bogdan, er andre spillere som kan forsvinne om muligheten byr seg i sommer, mener This is Anfield.

– De fire første med Sakho, Sturridge, Moreno og Markovic er nok de mest aktuelle å selge og de mest salgbare, sier Flatin.

– Ojo er jeg ikke så sikker på at er en spiller de ønsker å selge. Det er mer skader som gjør at han ikke har vært mer brukt denne sesongen. Og jeg tror det er flere spillere som er i det samme området, der preseason kan bli viktig. Noen kan være nær førstelaget, noen blir lånt ut og noen vil forsvinne permanent. Men det er klart hvis Ojo selv ønsker seg vekk, så kan det jo skje.

– Jeg tror ikke Stewart blir noen førstelagsspiller i Liverpool. Men jeg tror heller ikke Klopp er på jakt etter å bli kvitt han nødvendigvis. Men er noen villig til å betale 6-7 millioner og spilleren er enig, så er det muligheter at det blir en avtale. Det kommer an på om noen er villig til å bla opp. Og det blir jo også tilfellet med Wisdom.

– Flanagan synes jeg har mistet for mye, og jeg registrerer at han ikke kommer seg inn på Burnley. Det løpet er nok dessverre kjørt, sier Flatin.

Can og Lucas

Torbjørn Flatin utelukker heller ikke at det kan komme situasjoner der andre spillere kan komme til å forsvinne.

– Men Cans kontraktssituasjon kan ting skje om Liverpool kjøper inn en midtbanespiller til 30 millioner pund og Can ikke får den kontrakten han ønsker. Det kan framprovosere et salg. Grujic er en spiller som har vært endel skadet, men der også kan tvinge seg fram noe om han søker seg bort. Ings kan være aktuell å låne ut.

– Også har man Lucas. Der tror jeg det blir mye opp til spilleren selv. Jeg tror ikke Liverpool har noe imot at han blir, men er det noen som er villig til å by og at han har lyst å dra, så tror jeg ikke de stikker kjepper i hjulene for det.

Keepersituasjonen

– Jeg tror Klopp prøver å gjøre som i fjor at han stiller Mignolet og Karius likt, og at han innerst inne håper at Karius vinner den kampen og satser på han. Jeg tror fortsatt det er Karius han vil ha som førstekeeper. Blir det situasjonen og Mmignolet skjønner at han vil bli nummer to igjen, kan det kanskje skje at han vil bort. Men nå leker jeg med spekulasjoner. Det er en situasjon jeg kan se for meg, men jeg blir litt overrasket om Klopp drar til med en ny førstekeeper som man forventer skal gå rett inn i laget.

– Uansett ligger det an til å bli en frisk sommer. Med minst Europa League, så må det inn flere spillere. Og man kan nok forvente salg på minst 50 millioner pund også, fastslår han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]