Tre av de seks beste mangler

Når Liverpool gjester West Bromwich på søndag stiller de røde trolig uten tre av sine seks beste spillere denne sesongen.

11. apr 2017 kl 14.12 Einar Kvande

Spillerbørsen til Liverpool.no viser at Sadio Mané, Joël Matip, Simon Mignolet, Philippe Coutinho, Adam Lallana og Jordan Henderson har vært Liverpools seks beste spillere denne sesongen.

Jürgen Klopp må trolig klare seg uten tre av disse nøkkelspillerne på The Hawthorns.

Mane ble operert for en meniskskade i dag, og er ute for resten av sesongen. Sjansene synes også små for at Adam Lallana og Jordan Henderson blir friskmeldt av sine skader til kampen mot West Bromwich.

Disse tre er henholdsvis nummer 1, 5 og 6 på listen over Liverpools beste spillere denne sesongen, ifølge snittet på spillerbørsen til Liverpool.no.

Mané best

Etter 32 serierunder er det Sadio Mané som har best snitt av Liverpool-spillerne, med 7,11. Senegaleseren er relativt suveren i teten, og en klar kandidat til å bli «Årets spiller» i Liverpool.

Joël Matip på andreplass har nemlig 6,79 i snitt.

Noe overraskende vil kanskje mange hevde, viser Liverpool.no-børsen at keeper Simon Mignolet har vært Liverpools tredje beste spiller denne sesongen, med et børssnitt på 6,72. Like bak følger Philippe Coutinho på 6,70.

Den skadede duoen Adam Lallana og Jordan Henderson har vært relativt jevngode, med henholdsvis 6,61 og 6,59 i snitt. Georginio Wijnaldum med 6,58 og Roberto Firmino 6,51 tilhører også dette sjiktet.

Coutinho har funnet formen igjen

Når det gjelder Coutinho viser spillerbørsen til Liverpool.no at hans sesong har vært tredelt. Frem til han ble skadet i november leverte han stort sett prestasjoner til 7, 8 og 9 på børsen, mens han i perioden fra han kom tilbake mot Plymouth og frem til Manchester City-kampen stort sett lå på karakterer under 7.

De tre siste kampene, mot Everton, Bournemouth og Stoke, har imidlertid Coutinho funnet tilbake til godformen, og den lille magikeren har fått karakteren 8 i alle tre.

Oversikten over hvem som er blitt kåret til Liverpools beste av Liverpool.no, viser at Coutinho og Mané begge har stukket av med «pokalen» sju ganger, fulgt av Mignolet med fem «priser».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]