Toppscorer i Liverpool FC:Vil scoringsansvarlig Firmino bli «dobbeltvinner»?

Roberto Firmino har blitt matchvinner i de to siste kampene mot Stoke og West Bromwich, og kan som tredje spiller i dette århundre bli toppscorer i påfølgende sesonger i LFC.

18. apr 2017 kl 09.09 Torbjørn Flatin

Med Sadio Mané skadet for resten av sesongen er Roberto Firmino den spilleren det ses mest mot angående scoringer på Anfield, sammen med landsmannen Philippe Coutinho.

Med fem ligakamper igjen å spille er Mané fortsatt øverst på lista med 13 mål i Premier League, mens Firmino er oppe på 11 scoringer. Coutinho er «outsider» med ni fulltreffere.

Toppscorer Suarez

Hvis en ser på historien har Liverpool få ganger vært med i kampen om å få toppscoreren i ligaen i dette århundret.

Michael Owen var i nærheten under årene før han reiste til Real Madrid, men siden har det ofte vært nok å komme opp på et tosifret antall mål for å kunne kalle seg ligaens toppscorer hos Liverpool.

Da Fernando Torres og Steven Gerrard herjet i fremste rekke under Rafa Benitez var Torres i 2007-08 oppe på 2.plass i Premier League, kun etter Cristiano Ronaldo hos Manchester United. De påfølgende to årene var paret også i nærheten av toppen.

Den eneste som er blitt toppscorer fra LFC siden 2000 er imidlertid Luis Suarez, med 31 scoringer i 2013-14, foran Daniel Sturridge med 21 mål da de røde scoret over 100 mål i jakten på ligagull.

Skulle Roberto Firmino komme opp på minst 13 scoringer i 2016-17 vil han gjenta fjoråret med at han scoret flest ganger i ligaen for Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]