Disse må kjempe under pre-season

Jürgen Klopp vil vurdere hvem han vil satse på videre og hvem han ikke har bruk for, og en del av dette kan avgjøres i sommer.

16. jun 2017 kl 16.14 Torbjørn Flatin

Liverpool vil reise til Hong Kong i midten av juli, med en antatt førstelagstropp inkludert noen unggutter og spillere som er på grensen til å bli tatt med i kamptroppen.

Trolig har Jürgen Klopp tatt flere av disse avgjørelsene allerede, men ikke alle og hvor kampene mot Tranmere og Wigan kan få mye å bety for enkelte spillere.

Keepere

Simon Mignolet er førstelagskeeper pr. i dag, men det vil overraske om ikke Klopp gir sin landsmann Loris Karius muligheten til å utfordre om en plass i startoppstillingen. Karius har sendt bilder av seg selv på ferie, men hvor han allerede er tilbake i trening. Etter en første sesong hvor han først ble skadet under pre-season, deretter ble satt rett inn på laget og siden ut igjen etter skuffende prestasjoner, vil Karius være fast bestemt på å være topp forberedt foran 2017-18.

Forsvar

Clyne-Lovren-Matip-Milner ble en nokså fast bakre firer etter hvert i forrige fotballår. I tillegg vet du hva rutinerte Ragnar Klavan står for. Du har fremadstormende Trent Alexander-Arnold, mens Alberto Moreno og Lucas Leiva kan være på vei ut. Inn forventes trolig en midtstopper til og en venstreback. Den som ligger i vannskorpen er Joe Gomez, som har blitt linket til en overgang vekk fra Anfield, men som selv virker innstilt på å kjempe videre i helrødt. Kanskje enda mer fysikken enn formen vil være viktig for 20-åringen når kampene begynner igjen, at han etter sine store skadeproblemer kan overbevise Klopp om at han er klar for å kjempe om en startplass, eller om det er til hans beste at han lånes ut for å få matching eller også selges.

Midtbane, sentral

Henderson, Wijnaldum og Can vil være sentrale midtbanespillere i troppen, om sistnevnte skriver under på en ny kontrakt. Liverpool linkes også til et mulig kjøp i denne posisjonen. For Kevin Stewart er nok timeglasset i ferd med å renne ut og 23-åringen er en av dem som behøver en god pre-season om han fortsatt skal ha en reell sjanse være i nærheten av troppen som møter Watford andre helg i august. Hvis ikke vil vi forvente et utlån/salg også av ham.

Ben Woodburn og Sheyi Ojo
Ben Woodburn og Sheyi Ojo   to av Liverpools offensive talenter.

Midtbane, offensiv

Mané, Coutinho, Firmino, Lallana, og sannsynligvis Mohamed Salah, det vil være trangt om plassen for de hurtige og kreative. For en spiller som Sheyi Ojo, eller kanskje Harry Wilson og/eller Ryan Kent. Det vil være viktig for slike spillere å kunne vise seg fram tidlig, og få muligheten til å være med «førstelaget» til Hong Kong, Tyskland etc.

Spiss

Hvis en regner Roberto Firmino som spiss, og det virker naturlig å gjøre da han trives som en bevegelig angriper sentralt, hadde Klopp forrige sesong også forwards som Danny Ings, Divock Origi og Daniel Sturridge. Vi hvordan det gikk, med en ny langtidsskade for Ings, fortsettende problemer for Sturridge, mens Origi stort sett ble benyttet som innbytter. En kan hevde at alle tre har potensiale til å gjøre en god jobb for Liverpool, men hvor mye kan de stoles på og hvor ivrig er Jürgen Klopp etter å hente inn noe nytt? Eventuelt da å cashe inn eller låne ut en eller flere av trekløveret? For alle tre kan det være helt vesentlig at de greier å markere seg helt fra starten av i treningskampene.

Unggutter

Trent Alexander-Arnold, Ben Woodburn og Ovie Ejaria ble flyttet opp på Melwood og ble med i førstelagstroppen forrige sesong, ikke minst takket være at de viste seg fram under oppkjøringen. Rhian Brewster ble noe involvert mot slutten, og nå har Dominic Solanke kommet inn. En vil tro at alle fem har en god mulighet til å være involvert i troppen til Klopp fra starten av, selv om kanskje manageren vil vurdere at for eksempel Woodburn og Ejaria ville hatt godt av et utlån heller enn å risikere å nøye seg med spill for U23. Det at Liverpool er med i Europa kan tale til deres fordel angående spilletid.

Disse, og trolig enda flere unge spillere utenfor kjernen til Klopp, vil få tidlige muligheter i treningskampene. Kanskje er lyset allerede slukket for spillere som Jon Flanagan, Connor Randall, Cameron Brannagan og Pedro Chirivella, eller er det fortsatt en mulighet der for at de kan slå til? I så fall bør de gjøre det snart. Kanskje er det også en unggutt som blir invitert ned til Melwood og som imponerer staben der i en slik grad at han får en uventet sjanse?

Det kan handle om å gripe en unik mulighet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]