10 år med Lucas

Torsdag er det 10 år siden Liverpool kjøpte Lucas Leiva. Her er en oppsummering av hans tid på Anfield.

10. mai 2017 kl 18.18 Arild Skjæveland

Lucas Leiva hadde vært kaptein på Brasil U20, og var fast som drivende midtbanespiller på storlaget Gremio da Rafael Benítez bladde opp nær 6 millioner pund for ham i 2007.

Han kom til Liverpool med et veldig godt rykte, etter å ha blitt tidenes yngste spiller som hadde fått Bola de Oura - prisen som årets spiller i Brasil. En pris spillere som Zico, Romario, Kaka og Carlos Tevez hadde vunnet før ham.

DEBUT:
DEBUT:  Lucas Leiva debuterte mot Toulouse i 2007.

Midtbanespilleren fikk sin debut i en 4-0 seier over Toulouse i august samme år. Den langhårede brassen slet i starten med å etablere seg i Premier League, men ble vist stor tillit og ble stadig bedre.

Årets spiller

I 2010-11 hadde han kanskje sin beste sesong, da han gjorde midtbaneposisjonen til sin etter at Javier Mascherano ble solgt til Barcelona. Han ble kåret til årets spiller av supporterklubben.

DOMINERTE:
DOMINERTE:  Lucas Leiva var i sitt livs form på høsten i 2011.

Hans aller beste form viste han på høsten i 2011-12 sesongen, og mange vil huske de to kampene mot Manchester City og Chelsea hvor han dominerte, før han uheldigvis røk korsbåndet i sistnevnte kamp.

Lucas slet mye med skader de påfølgende årene, men har vist seg som en nyttig squadspiller som har fått spilletid under alle Liverpools managere etter at han kom.

Nesten i hvert eneste transfervindu har han blitt linket bort - men han har alltid blitt, og vist seg å bli en nyttig mann. Denne sesongen har han også vikariert på stopperplass!

SKADEN:
SKADEN:  Lucas fikk seg en alvorlig kneskade borte mot Chelsea i 2011.

Lengst i klubben

Ingen A-lagsspillere har vært lenger enn Lucas Leiva i klubben. 30-åringen har vært i Liverpool i over fire år mer enn nestemann på lista - kaptein Jordan Henderson.

30-åringen virker som en svært populær mann i garderoben, og har spesielt knyttet sterke bånd til Liverpools søramerikanske spillere. For Philippe Coutinho hadde han de første årene en «fadderrolle», og tok seg av sin yngre landsmann.

HEDRET:
HEDRET:  Lucas Leiva ble hedret med pris på årets Player Awards.

344 kamper

Siden debuten i 2007 har Lucas nå spilt 344 kamper for Liverpool - 266 av dem fra start. Han er med det spilleren med 46. flest kamper for Liverpool - og har fire kamper færre enn John Arne Riise som er på 45. plass.

På sine 344 kamper for Liverpool har han scoret sju mål.

Han har fått 24 kamper for Brasils A-landslag. De siste i november 2013.

Ett år igjen av kontrakten

Lucas Leivas nåværende kontrakt går ut 30. juni 2018. Igjen går en mot en sommer hvor han trolig vil linkes til andre klubber. Besiktas, Galatasaray og Inter er allerede nevnt, og spilleren selv har hintet om at tiden kanskje er inne for et klubbskifte.

Sist han var på vei til Tyrkia, var det Jürgen Klopp som sto i veien.

På Instagram la Lucas ut et bilde av seg selv med mange trenere fra akademiet torsdag, og skrev at han jobber med trenerlisensen. Så kanskje blir han i klubben også etter karrieren?

Great day at the academy today !!! Thanks all the coaches for helping me with the badge . #theliverpoolway

Et innlegg delt av Lucas Leiva (@leivalucas)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]