Kjøp og salg med Chelsea:En ung angriper til fra Stamford Bridge

Handlevirksomheten som Liverpool har hatt med Chelsea har vært nokså beskjeden, men Dominic Solanke fortsetter trenden med at det stort sett er offensive krefter som byttes klubbene imellom.

31. mai 2017 kl 09.55 Torbjørn Flatin

Brendan Rodgers hadde gode kontakter med Chelsea, det samme gjaldt treneren for U21, Michael Beale. Beale er nå trener i brasiliansk fotball, men vil trolig ha blitt rådført når Liverpool nå har gjort en avtale med 19 år gamle Dominic Solanke. Akademidirektør Alex Inglethorpe kjenner også godt til ungdomsfotballen i London etter flere år i Tottenham. Rodgers skal for øvrig ha prøvde å få Solanke til Celtic.

Spillere som Matthew Virtue og ikke minst Rhian Brewster har en fortid i Chelsea. Begge er nyttige spillere på Liverpool U23 og 17 år gamle Brewster har allerede vært i førstelagstroppen til Jürgen Klopp. Rhian Brewster er også en målfarlig spiss som Solanke.

Tidligere har Liverpool hentet Victor Moses på lån, samt ikke minst sikret seg Daniel Sturridge i januarvinduet 2013. En signering som må sies å ha vært en stor suksess for £12M, alle skadeproblemene til tross. Forhåpentligvis kan Dominic Solanke etter hvert ha en like stor innflytelse foran The Kop.

Joe Cole var på hell av sin karriere og lyktes ikke på Anfield, mens Nigel Spackman var et balanserende ledd i vidunderlige 87/88-laget med Barnes og Beardsley i spissen. For de eldste fungerte det ikke helt slik Bill Shankly ønsket da han kjøpte hodespesialisten Tony Hateley, far til Mark, på 60-tallet.

Tvang seg til brua

Historien med salg fra Liverpool til Chelsea er beskjeden, men ikke uten overskrifter. Yossi Benayoun hadde sine øyeblikk, men forsvant til de nyrike londonerne sommeren 2010 da Liverpool med eierne Hicks og Gillett var raka fant.

Noen måneder senere var FSG kommet inn, og Kenny Dalglish var blitt manager, men Fernando Torres nærmest tvang igjennom en rekordovergang verdt £50M. Torres var en stor hit under sine første år på Anfield, men få vil synes at Liverpool ikke fikk godt betalt for en spiller som aldri helt nådde sine største høyder igjen etter at han tok turen sørover.

Noe av det samme med Raul Meireles, som utvilsomt gikk for en høyere lønningspose før sesongen 2011-12, men som heller ikke har vært voldsomt savnet i helrødt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]