Dette skriver avisene: «Klopps lag var tannløse fra start til slutt»

De engelske kommentatorene undrer seg hva som har skjedd med Liverpool siden den fantastiske høsten.

8. mai 2017 kl 08.10 Arve Vassbotten

Selv om James Milner falt ned på kne og tok skylden for at det ikke ble tre poeng mot Southampton, mener James Pearce i Liverpool Echo at visekapteinen ikke fortjener å bli hakkekyllingen etter 0-0-kampen på Anfield.

«Å gjøre Milner til syndebukk og fokusere på at han ikke klarte å finne nettet fra straffemerket foran The Kop, ville være å bomme spektakulært.»

Mange burde be om unnskyldning

«Når sant skal sies, burde det vært mange andre i hjemmelagets garderobe som burde be om unnskyldning for deres bidrag til en så livløs innsats. For dette var en dag med kollektive feil», skriver Pearce.

Til tross for feiltrinnet, ble smertene ved uavgjort-resultatet stilnet litt av Arsenals seier mot Manchester United. Det betyr at Liverpool igjen fikk overtaket på den viktige topp fire-plasseringen.

«Liverpools Champions League-mål er fortsatt i deres egne hender. Slå West Ham og Middlesbrough og de vil være tilbake i Europas elite, men for å oppnå det må de spille langt bedre enn dette.»

«Champions League er i sikte. Men Liverpool halter mot mållinjen»James Pearce i Liverpool Echo

«Glem det brente straffesparket, Liverpool gjorde simpelthen ikke nok for å fortjene seieren», mener Pearce.

«Klopps lag var tannløse fra start til slutt. Forutsigbart nok dominerte de både ballinnehavet og rommet, men så aldri ut til å klare å utnytte det. Spillet fløyt ikke, og i store perioder gikk ballen mest på tvers.»

Echos Liverpool-journalist mener dette viser at angrepsvåpenet Klopp hadde før i sesongen har visnet.

Pearce peker på fraværet av Sadio Mané og Jordan Henderson som noe av forklaringen, men han mener også Klopps tilnærming til kampene har endret seg.

«Dette er nå et Liverpool-lag som tar færre sjanser. Manageren fokuserer på å løse de rødes defensive sårbarheter, og det betyr at noe lenger framme har gått tapt. Det er ingen tvil om at Klopp var for forsiktig mot Southampton.»

Han mener det er et mysterium at Adam Lallana og Daniel Sturridge ble holdt på benken til det siste kvarteret.

«Champions League er i sikte. Men Liverpool halter mot mållinjen», avslutter Pearce sin kommentar med.

Nok en grunn til bekymring

Chris Bascombe i The Telegraph påpeker at bare to ganger siden England fikk en fjerde plass i Champions League for femten år siden, har et lag som har havnet på femteplass nådd 70 poeng - som er det Liverpool har nå.

Vanligvis ville det å nå denne poengsummen vært en grunn til å feire, men ikke i dag.

«Isteden var det som det har vært med Liverpools spill siden januar, nok en grunn til bekymring. Det ser ut til at en tredje klubb vil bli lagt til den listen over uheldige denne sesongen. Liverpool forlot Anfield vel vitende om at de fortsatt ikke har gjort nok til å sikre en plass blant Europa elite.»

Ja, det var kjedelig. Ja, deres stil var helt i karakter med Puels pressekonferanser, hans hviskende stemme som er egnet for nattradio.Chris Bascombe

Bascombe mener Southampton gjorde det meste riktig for å få et poeng på Anfield.

«Southampton høstet prisen for å være ultra-konservative, og utfordret Liverpool til å finne veien gjennom deres defensive midtbanespillere. Ja, det var kjedelig. Ja, deres stil var helt i karakter med Puels pressekonferanser, hans hviskende stemme som er egnet for nattradio. Men Liverpool har møtt dette nok timer til å vite at det må overprøves og ikke flires av», skriver han.

Han mener mangelen på målsjanser er spesielt påfallende siden Manchester City bedret målforskjellen til Liverpool betraktelig med deres 5-0-seier mot Crystal Palace dagen før.

Også Telergaphs kommentator mener byttene kom for seint, og mener spesielt Lucas som defensiv midtbane var unødvendig slik kampen skred frem.

Manglet ideer og bevegelser

«Hvis Liverpool sikrer en topp-fire plass, og de kontrollerer fortsatt sin egen skjebne, vil det ikke være takket være Fort Anfield. Bare to poeng av de ni siste mulige i kampene på hjemmebane», skriver Andy Hunter i The Guardian.

Han gjør også et poeng ut av Jürgen Klopps unnskyldning etter kampen om tørr bane, og usportslig oppførsel fra Southampton på straffesparket var viktige årsaker til at det ikke ble seier. Han mener den tørre banen ikke er god nok grunn til at Liverpools angrepsspill ikke fløt.

Puels lag «tilbragte mesteparten av den solrike ettermiddagen på Merseyside ved å ligge lavt og absorbere press. Det gjorde de komfortabelt takket være den sentrale midtbanen med Steven Davis, Oriol Romeu og James Ward-Prowse. Southamptons ryggrad på midtbane holdt seg til oppgaven med å beskytte forsvaret og overvåke Liverpools løp fra dypt i banen. Hjemmelaget manglet ideene og bevegelsene til å finne en rute til Forsters mål».

«Når de kom seg ut av trioens lenker, og Robert Firmino var den eneste angriperen som klarte det før Daniel Sturridge kom inn, gikk Liverpools forsøk på mål rett på Southamptons keeper», skriver Hunter.

«Det var opp til Arsenal å løfte Liverpools dag», avslutter han.

«På en eller annen måte, til tross for dem selv, klatret Liverpool til tredjeplass i Premier League», starter Oliver Kay i The Times sin kommentar med.

«Det var den type resultat og ikke minst opptreden som kan få alvorlige konsekvenser på dette stadiet av sesongen, men følelsen av angst på Anfield ved sluttsignalet ble uten tvil løftet av Manchester Uniteds tap i London seinere på dagen».

Også Kay reagerer også på unnskyldningen fra Klopp om at spillerne ble frustrert av en tørr bane.

«Hvis de ble det, og ja den så litt tørr ut, så hadde han også rett i at ingen ønsker å høre en slik unnskyldning. Realiteten er at brønnen av inspirasjon har gått tørr», mener han.

PAKKET INN:
PAKKET INN:  Liverpool hadde store problemer med å komme seg til sjanser søndag.
Alt som gjenstår å se er om de har nok igjen på tanken til å nå måletOliver Kay i The Times

«Hjemmelaget baserte seg, som alltid, på at Philippe Coutinho skulle skape noe. Men til forskjell fra første del av sesongen, og til og med i seierne mot Everton og Arsenal på Anfield, var det så lite bevegelse rundt ham. Det har vært ganger de siste ukene der midtbanetrioen av Lucas Leiva, Emre Can og Georginio Wijnaldum har vært en vinnende formel, men denne gangen så det for forsiktig ut.»

Mot slutten av kampen hadde Southamton et par farlige kontringer, før dominansen igjen snudde.

«Det snudde raskt til enveistrafikk igjen, men det var fortsatt saktegående, og ble forsinket av Southamptons veisperringer. Alt som gjenstår å se er om de har nok igjen på tanken til å nå målet», skriver The Times.

Klopp må finne en kur

«Uansett hvor Liverpool ender på slutten av denne merkelige Premier League-sesongen, vet Jürgen Klopp allerede at han har problemer å løse. Uansett hvor merkelig det måtte høres ut, så har de i løpet av sesongen blitt for komfortable å spille mot på Anfield.»

«Tidlig i sesongen, da de scoret 15 mål da de slo Leicester, Hull og Watford, virker lenge siden. I det siste har Liverpools spill hjemme blitt karakterisert ikke av mål, men av klare problemer med å finne en vei gjennom forsvaret til lag uten ambisjoner», skriver Ian Ladyman i Daily Mail.

Neste sesong må Klopp finne en kur, uansett om de spiller i Champions League eller ikke.Ian Ladyman

«Det er ikke noe spesielt sofistikert hva de beskjedne lagene gjør når de kommer til Anfield. De forsvarer seg bare. Når Liverpool spiller mot lag som ønsker å vinne, gjør de det veldig bra. På disse dagene er det rom å utnytte. Det er lagene med begrensede ambisjon som truer dem. Klopps angripende fotball er avhengig av at spillerne finner lommer med rom i den siste tredjedelen. Når de ikke finner dem, sliter Liverpool rett og slett med å finne en annen måte, og det fører til ettermiddager som dette, spill med knapt noen sjanser, spill der Liverpool ikke er til å kjenne igjen fra august og september.»

«Neste sesong må Klopp finne en kur, uansett om de spiller i Champions League eller ikke. Liverpool-manageren må få mer fart inn i laget, og han må skaffe seg en spiss som gir laget et oppspillspunkt.»

«Få lag i noen divisjoner er mer impotente enn Liverpool på frispark og cornere for eksempel, og Klipp må forstå hvor viktig de situasjonene kan være i Engelsk fotball om man har de rette spillerne», mener Ladyman.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]