Liverpool er best med disse

Vi har undersøkt hvordan skadene har påvirket årets sesong for Liverpool.

3. mai 2017 kl 17.52 Lars Frøsland

I nok en sesong har Liverpool hatt trøbbel på skadefronten, der spillere som Coutinho, Lallana, Henderson og Mané alle har hatt lengre perioder på sidelinjen, mens midtstopperne Matip og Lovren har begge slitt med å få en uavbrutt kamprekke sammen.

Skadene gir ikke bare Klopp færre spillere å velge mellom, men det påvirker rytmen og balansen i laget. Det er særlig vanskelig å jobbe inn gode kombinasjoner og rutiner når skadeproblemene er såpass tilbakevendende.

Stopperduoen Matip og Lovren og angrepskvartetten Lallana, Coutinho, Mané og Firmino regnes som nøkkelspillere for de helrøde, og vi har sett på hvor mange kamper de har spilt sammen og hvordan Liverpool klarer seg med og uten dem.

SLITT:
SLITT:  Både Lallana og Coutinho har slitt med skader denne sesongen, men begge ventes å være klare til helgens oppgjør.

Tallene med Matip og Lovren som stopperduo

Matip og Lovren har figurert i 16 kamper sammen, og på de kampene har Liverpool tatt 32 poeng. Det gir et poengsnitt på to poeng pr. kamp.

Seier: 9
Uavgjort: 5
Tap: 2

Poeng: 32
Poengsnitt: 2

Tallene med angrepskvartetten Mané, Firmino, Lallana og Coutinho

De fire angriperne har kun startet 12 kamper sammen, og på de kampene har Liverpool tatt 26 poeng. Det gir et imponerende poengsnitt på 2,16.

Seier: 8
Uavgjort: 2
Tap: 2

Poeng: 26
Poengsnitt 2,16

Tallene med angrepskvaretten og stopperduoen

Kun ved fire anledninger har samtlige seks startet sammen. Det vitner om at Klopp sjelden har hatt sin beste tropp tilgjengelig.

Seier: 3
Uavgjort: 0
Tap 1:

Poeng: 9
Poengsnitt: 2.25

Tallene uten angrepskvartetten og stopperduoen:

Liverpools poengsnitt uten både Lovren og Matip: 1,73
Liverpools poengsnitt uten samtlige av Mané, Lallana, Firmino og Coutinho på banen: 1,86

Til sammenligning har den suverene ligalederen Chelsea tatt 81 poeng på 34 kamper, som gir et poengsnitt på 2,38 pr. kamp. Neste lag på tabellen, Spurs, har tatt 77 poeng på sine 34 kamper, og har dermed et poengsnitt på 2,26. Everton, på 7. plass, har et snitt på 1,65 poeng pr. kamp.

Liverpools totale poengsnitt er på 1.97.

• Tallene gjelder for Premier League-sesongen 2016/17
• Statistikken er basert på kamper fra start

Har du innspill til journalisten?
[email protected]