Liverpool kan spille på Citys resultater

I de to neste ligarundene spiller Manchester City før Liverpool.

2. mai 2017 kl 14.14 Einar Kvande

Så jevnt som det er om tredje- og fjerdeplassen i Premier League tre uker før ligaslutt, kan målforskjell og antall scorede mål avgjøre hvem som kommer til Champions League eller ei. Dermed kan det faktum at lagene ikke spiller sine kamper samtidig i de to neste ligarundene få innvirkning på prestasjonene.

Liverpool kan nemlig spille på Citys resultater i de to neste ligarundene.

I neste ligarunde spiller City hjemme mot Crystal Palace lørdag 6. mai, mens Liverpool først er vertskap for Southampton søndag 7. mai. Arsenal v Manchester United spilles også 7. mai, men denne viktige kampen går etter Liverpools kamp.

Også i nest siste ligarunde skal City i ilden før Liverpool. De lyseblå fra Manchester er vertskap for Leicester lørdag 13. mai, mens Liverpool gjester West Ham dagen etter. Men nok en gang er det Manchester United som skal i ilden til slutt av de tre rivalene, mot Tottenham på White Hart Lane i den siste kampen søndag ettermiddag.

Så kan det selvsagt diskuteres om det er en fordel å kunne spille på rivalens resultater, eller om laget som vet hva rivalen har utrettet dagen i forveien eller tidligere på dagen vil oppleve dette som et ekstra press, og opptre mer anstrengt i jakten på scoringer.

City og United kan også legge press på Liverpool foran siste ligarunde, gjennom sine hengekamper som skal spilles i midtuken mellom nest siste og siste ligarunde. Da er City vertskap for West Bromwich, mens United gjester Southampton.

Avgjørelsen kan falle i ekstra kamp på nøytral bane

Skulle Manchester City og Liverpool havne helt likt på poeng, målforskjell og antall scorede mål i kampen om tredje- eller fjerdeplassen, vil det bli spilt en ekstra kamp for å avgjøre hvem som er best, og dermed skal rett inn i gruppespillet i Champions League og hvem som må ut i kvalifisering.

Sannsynlige arenaer vil i så fall være Old Trafford, Goodison Park eller Wembley. Og tilsvarende Etihad, Goodison og Wembley, om Liverpool og United skulle havne i et slikt scenario.

City er for øyeblikket tre poeng bak Liverpool, med en kamp tilgode, og har ett mål dårligere målforskjell. Liverpool har scoret fem mål mer enn City frem til nå. City skal imidlertid spille tre av sine fire siste kamper på hjemmebane, og kan fort komme til å spise opp Liverpools forsprang når det gjelder målforskjell og antall scorede mål.

For ordens skyld: I siste ligarunde spilles alle kamper samtidig, søndag 21. mai klokken 16.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]