Mannen det ikke skrives om

Vi har sett nærmere på spilleren som får minst oppmerksomhet i troppen. Selv om han er en av de mest meritterte, får han kanskje aldri en offisiell Liverpool-kamp.

5. mai 2017 kl 14.48 Oddbjørn Hvidevold Moe

Med den nye regelen om at man ikke kan hente spillere tilbake fra lån utenfor overgangsvinduet, og med en liten håndfull keepere på utlån, trengte Liverpool et tredjevalg bak Mignolet og Karius. Valget falt på erfarne Alex Manninger.

Liverpoolkarrieren så langt

Med skade på nyervervelsen Karius, ble tredjevalget involvert allerede i sesongoppkjøringen. Manninger spilte første omgang i treningskampen mot Roma, og hele kampen da Liverpool tapte 4-0 mot Mainz 05 i den siste treningskampen før sesongstart.

I serieåpningen satt han på benken mot gamleklubben Arsenal, en posisjon han også beholdt de neste tre kampene. Nærmere har ikke østerrikeren vært spilletid for Liverpool.

KJEMPER HARDT:
KJEMPER HARDT:  Alex Manninger ligger ikke på latsiden på trening.

Dårlig mot Liverpool

Om Manninger skulle komme på banen i en offisiell kamp, så er det lov å håpe på en bedre statistikk enn han har mot Liverpool.

I løpet av tiden i Arsenal voktet han buret fire ganger mot de røde. Og selv om han holdt nullen i 1999, og reddet en straffe fra Michael Owen tilbake i 1998, så er målforskjellen på de fire kampene 10-0 i Liverpools favør!

Og mens Manninger slukøret måtte plukke baller ut av nettet, kunne spillere som Owen, Fowler, Berger, Ince, Gerrard, Barmby og Leonhardsen feire mål.

FRA ARSENAL-TIDEN:
FRA ARSENAL-TIDEN:  Alex Manninger ble seriemester med Arsenal.

Player of the Month

I dagens stall skiller Manninger seg ut på to områder: han er én av bare tre som har vunnet Premier League, og sammen med Sturridge er han den eneste som har blitt kåret til månedens spiller.

Det skjedde helt tilbake i mars 1998 etter at han stengte Arsenal-buret i imponerende seks kamper på rad. Forøvrig toppes kåringen av Gerrard, som vant tittelen hele seks ganger.

Tidenes eldste debutant?

Forrige gang Alex Manninger spilte en Premier League-kamp var i mai 2001, altså for 16 år siden. Og skulle han komme på banen i løpet av sesonginnspurten, vil han stå for historiens lengste opphold mellom kamper.

I tillegg ville burvokteren, som fyller 40 år like etter at kalenderen bikker juni, blitt tidenes eldste debutant for Liverpool.

En rekord som forhåpentligvis ville blitt kronet med både rent bur og kvalifisering til Champions League.

En oversikt fra LFC Official Archives viser at Ned Doig, med 37 år og 307 dager, er den eldste Liverpool-debutanten hittil. Det skjedde for 112 år siden.

Men sannsynligvis vil Manninger aldri få noen offisiell kamp i Liverpool-trøya.

Har du innspill til journalisten?