Tilbake i kveld?Marginalt bedre poengfangst uten Lallana

Vi har sett på Lallanas innflytelse på årets sesong.

1. mai 2017 kl 17.07 Lars Frøsland

Adam Lallana er tilbake i full trening, og kan være med i Jürgen Klopps tropp til kveldens kamp mot Watford.

Vi har sett på hvilken innflytelse Lallana har hatt på årets sesong.

Lallana ble skadet i landslagspausen i mars, og har mistet til sammen syv Premier League-kamper grunnet skade. Engelskmannen har hatt en meget god sesong, der han har notert seg for syv scoringer og like mange målgivende pasninger. Han har også spilt seg til fast plass på det engelske landslaget, og regnes som en nøkkelspiller for 3 Lions. Likevel forteller fasiten at Liverpool marginalt tar mer poeng uten Lallana denne sesongen.

Liverpool har spilt 27 Premier League-kamper med Lallana på laget i 2016/17. Det har resultert i 15 seire, fem uavgjort og syv tap. Poengsnittet med Lallana blir da 1,92.

Uten Lallana har Liverpool tatt to poeng i snitt per kamp. Rødtrøyen har spilt fire seire, to uavgjort og ett tap uten 28-åringen.

Glimrende høstsesong

Som nevnt har Lallana notert seg for 14 målpoeng i inneværende ligasesong. Det er glimrende tall, men etter scoringen i 4-1-seieren over Stoke i desember i fjor, har det ikke blitt flere scoringer. Hans siste målgivende pasning kom i den påfølgende kampen, mot Manchester City på nyttårsaften.

Manglende uttelling trenger selvsagt ikke være synonymt med svake prestasjoner, men både han og Klopp håper nok det løsner foran mål når han nå skal bidra i innspurten av den spennende sesongen.

Lucas ut eller Origi ut?

Dersom Lallana blir å finne i kveldens startoppstilling er det nærliggende å tro at enten Lucas Leiva eller Divock Origi henvises til benken. Da Klopp hadde en skadefri førsteellever benyttet han Mané, Coutinho og Firmino lengst fremme, mens Henderson og Wijnaldum (av og til Can) lå dypest på midtbanen. I mellomrommet vaket Adam Lallana. I Lallanas og Hendersons skadefravær har i praksis Lucas, Origi og Can erstattet dem.

Med Lallana tilbake åpner det for at Klopp igjen kan variere taktisk. Dersom Lallana plasseres i den offensive midtbanerolle, vil trolig Wijnaldum dyttes tilbake i en dypere rolle på midtbanen. Dersom det er Origi som går ut, kan det tenkes at Lallana må bekle en kantrolle.

Lallana har nettet tre ganger for landslaget i løpet av 2016/17 sesongen, men endte uten scoring eller målgivende i cup-spill for Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]