Så mange ganger spilte stopperparene sammen

Bare én gang tapte Liverpool i serien med Matip og Lovren sammen bak.

24. mai 2017 kl 19.45 Arve Vassbotten

Som i sesongen 2016-2017, tok det tid før Liverpool fikk «satt» sitt stopperpar denne sesongen.

Med nyankomne Joël Matip ute med skade, var det Dejan Lovren og en annen nykommer, Ragnar Klavan, som spilte sammen mot Arsenal og Burnley da sesongen ble innledet.

Men i den tredje seriekampen for sesongen fikk de påtenkte førstevalgene Matip og Lovren sin første Premier League kamp sammen mot Tottenham.

Allerede kampen etter var det endring i midtforsvaret igjen, da Lucas kom inn for Lovren.

Stabilt mot slutten

Etter det var det klart at det var Lovren/Matip Jürgen Klopp ønsket å satse på. De to fikk fire kamper på rad sammen, før det igjen kom en periode der både Lucas og Klavan var makker for Lovren, fordi Matip var delvis skadet og en periode var i konflikt med Kamerun i forbindelse med Afrika-mesterskapet.

Da de to endelig fikk spille sammen igjen mot Chelsea over nyttår, var det Lovren som fikk et skadeopphold.

Det åpnet for at Lucas og Matip skulle få tre kamper sammen, det ble en berg- og dalbane. Først ble det tomålstap for Hull, så 2-0-seier mot Tottenham, før Liverpool ble slått 3-1 mot Leicester.

Stabiliteten kom først tilbake da Lovren og Matip var bautaene i midtforsvaret i sesonginnspurten. De sju siste kampene holdt de fortet, og det ble da fem seire, en uavgjort og ett tap. I de fire siste kampene holdt Liverpool nullen.

Brukte seks konstellasjoner

Liverpool.nos gjennomgang av Klopps midstopper-konstellasjoner i Premier League denne sesongen, viser at han brukte seks forskjellige varianter. Ligacupen og FA-cupen er her ikke tatt med.

Lovren og Matip spilte sammen 17 ganger fra start. På de kampene slapp Liverpool bare inn 12 mål og i åtte opp gjør kom det ingen baklengs. 10 ganger endte det med seier og bare en gang med tap med de to i midtforsvaret.

I tillegg startet de to sammen med Klavan i en kamp, som også endte i seier.

Lovren og Klavan var den nest mest brukte duoen, de fikk 10 kamper sammen. På de kampene slapp Liverpool inn 14 mål.

Lovren og Lucas fikk en veldig dårlig debut sammen da Bournemouth scoret fire mål, siden spilte de ikke sammen i midtforsvaret.

Vi gjør oppmerksom på at statistikken vi har hentet ut her, kun tar hensyn til hvem som startet kampen og ikke eventuelle bytter underveis.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]