Slik blir det playoff-kamp

Det kan fortsatt bli behov for å spille playoff for å avgjøre hvem som blir nummer tre og fire i Premier League.

18. mai 2017 kl 15.24 Einar Kvande

Regelverket i Premier League er slik utformet at dersom to lag ender på eksakt samme poengsum og har eksakt samme målforskjell (like mange scorede og like mange innslupne mål), så må det spilles en playoff-kamp på nøytral bane for å avgjøre hvem som blir nummer tre og fire i Premier League. Dette for å avgjøre hvem som får gå rett inn i gruppespillet i Champions League eller hvem som får spille kvalifisering til Champions League.

Før siste ligarunde er det så jevnt mellom Manchester City, Liverpool og Arsenal om plassene fra nummer tre til nummer fem, at det er fullt mulig at lagene kan bli nødt til å spille playoff både om tredje- og fjerdeplassen.

Liverpool v Arsenal

Dersom Liverpool taper med 2-0 for Middlesbrough samtidig som Arsenal spiller 1-1 mot Everton, får Liverpool og Arsenal like mange poeng og eksakt samme målforskjell. Dermed må de spille playoff på nøytral grunn om fjerdeplassen. Det samme vil være tilfelle om Arsenal og Everton spiller 2-2 og Liverpool taper 3-1 for Middlesbrough, og så videre med 3-3 / 4-2, 4-4 / 5-3 etc.

Liverpool v Manchester City

Dersom Liverpool slår Middlesbrough 3-0 og City spiller 3-3 mot Watford blir det playoff om tredjeplassen. Det samme vil skje ved 4-1 til Liverpool og 4-4 i Watford, 5-2 / 5-5 etc.

Arsenal v Manchester City

Dersom Arsenal slår Everton 1-0 og City taper 4-0 for Watford blir det playoff-kamp mellom disse to om enten tredje- eller fjerdeplassen avhengig av Liverpools resultat. Det samme vil skje ved 2-1 / 5-1, 3-2 / 6-2 etc.

Tid og sted for en eventuell playoff-kamp

Det er ikke bestemt hvor og når en eventuell playoff-kamp skal spilles. Mulige arenaer kan være Wembley, London Stadium, Newcastles St James Park, Villa Park, Old Trafford eller Etihad.

Liverpool spiller oppvisningskamp i Sydney onsdag 24. mai, mens Arsenal spiller FA-cupfinale mot Chelsea lørdag 27. mai, så disse datoene synes uaktuelle. Manchester United møter også Ajax i Europa League-finalen onsdag 24. mai, så Premier League er neppe interessert i å konkurrere med den kampen uavhengig av Liverpools kamp i Australia.

Dette innebærer trolig at tirsdag 30. mai eller onsdag 31. mai er de mest aktuelle datoene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]