Thrilleravlsutning om Champions League-plassene

Fire lag kjemper om to plasser, og det er praktisk talt dødt løp når det gjenstår fire serierunder.

1. mai 2017 kl 09.29 Einar Kvande

De fire lagene som kjemper om de to ledige Champions League-plassene har nå fire kamper igjen å spille, med unntak av Arsenal, som har fem. The Gunners ligger for øyeblikket dårligst an av kvartetten, med sine 60 poeng etter 33 kamper.

Mellom Liverpool og de to Manchester-klubbene er det nærmest dødt løp. Kun flere scorede mål gjør at Liverpool ligger foran Manchester City på tabellen, mens Manchester United er poenget bak med sine 65 poeng, og to mål dårligere målforskjell enn Liverpool og City.

City med tre hjemmekamper - United med tre bortekamper

Studerer vi det gjenværende kamp-programmet, ser vi at City har en svært fordelaktig innspurt, hvor de skal spille tre av sine fire kamper hjemme på Etihad Stadium mot på papiret overkommelig motstand som har lite å kjempe for i sesonginnspurten.

United har motsatsen til dette, med tre strake bortekamper mot relativt tøff motstand, før de avslutter hjemme mot Crystal Palace. To semifinaler i Europa League mot Celta Vigo i forkant og etterkant av kampen mot Arsenal kan også virke forstyrrende inn for Jose Mourinhos mannskap.

Liverpool har to bortekamper og to hjemmekamper igjen. Tre av klubbene de røde skal møte ligger trygt plassert midt på tabellen, mens Middlesbrough kan være rykket ned når de gjester Anfield i siste serierunde.

Arsenal har tre hjemmekamper og to bortekamper igjen, hvor hjemmekampen mot Manchester United i neste ligarunde kan bli svært avgjørende.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]