Dette gjør Wijnaldum før og etter kamp

Georginio Wijnaldum om isbading, våkenetter, mageproblemer og hvordan alt legges til rette for spillerne.

30. mar 2017 kl 12.28 Arve Vassbotten

– Rett etter en kamp begynner man med å gjøre seg selv og kroppen klar for neste kamp. Trenger man behandling, får man det umiddelbart i garderoben. Etter en kamp går jeg også ned i et isbad, siden de sier man kommer seg raskere om man gjør det. Jeg sitter rundt fem minutter i det. De fleste av guttene gjør det faktisk. Deretter tar jeg en dusj, sier Wijnaldum til Liverpoolfc.com.

Den offisielle hjemmesiden har hatt en lengre prat med 26-åringen om hans rutiner fra han går i garderoben etter match, til han igjen skal i aksjon en uke seinere.

Får mye hjelp av Nemmer

I garderoben blir det satt fram mat for spillerne etter kampen.

– Jeg tvinger meg selv til å spise. Selv om jeg ikke er ordentlig sulten, er det viktig å spise raskt etter en kamp fordi kroppen trenger næringsstoffene og energien igjen, sier han.

TIL STOR HJELP:
TIL STOR HJELP:  Mona Nemmer er Liverpools Head of Nutrition (ernæringssjef), og får mye ros av Wijnaldum.

Selv sier nederlenderen at han synes det er vanskelig å få i seg nok nærig etter kamp, men for de som ikke orker å spise er det også shaker og andre ting som Mona Nemmer, ernæringseksperten, har satt fram.

– Å bli hydrert er viktig også, og Mona tenker på alt. Når man har problemer hjelper hun deg med å se over dietten din.

– For eksempel har jeg hatt problemer med at magen gjør vondt etter kampen. Jeg må si at etter at jeg snakket med henne om det, har jeg hatt det mindre enn før, sier han.

Ligger våken til 5-6

Også analyseteamet er i gang rett etter en kamp.

– De sender meg video av meg selv fra hver eneste kamp. Jeg forsøker å se på kampene på nytt, for å se hva vi gjorde bra og dårlig. Når jeg ser dem varierer, men noen ganger kan det være så raskt jeg kommer hjem etter en kamp, spesielt siden jeg da synes det er vanskelig å sovne på grunn av adrenalinet.

DET MESTE TILGJENGELIG:
DET MESTE TILGJENGELIG:  Støtteappratet sørger for at spillerne ikke mangler noe i kampforberedelsen.

– Noen ganger kan det bli fem eller seks på natta før jeg sovner etter en sein kveldskamp. Jeg ligger da i senga og hviler og ser på TV, sier han.

Dagen derpå er det restitusjonstrening og stretching, før han ofte tar seg en lur på ettermiddagen.

Nederlenderen innrømmer at han er en dårlig kokk, og at han stort sett spiser maten Nemmer har forberedt til han.

Hotell også på hjemmekamper

På treningsfeltet i forberedelser til neste kamp handler det om å terpe på tingene som blir hovedfokus mot neste motstander. Dagen før kampen er det lagmøte, der analyseteamet viser motstanderens styrker og svakheter. Laget ligger også alltid på hotell natten før kamp, selv på hjemmekamper.

– I starten var det litt rart. I alle tidligere klubber jeg har spilt har vi vært hjemme natten før hjemmekamper. Men nå synes jeg det er en bra ting. Det hjelper deg til å bli veldig fokusert, og ingen forstyrrer deg, man kan slappe av helt på den måten man ønsker selv, sier han.

Vanligvis står han opp klokka ni på morgenen på kampdager.

– Det gjør jeg selv om det er kveldskamper, fordi vi trener på morgenen. På de dagene går vi tilbake på hotellet og sover, og står opp igjen for å forberede oss på kamp. Jeg ber også på morgenen før kamper. Det er mitt eneste rituale før kamp, sier han.

Wijnaldum sier han spiser lite til frokost og heller et større måltid noen timer før kamp.

Ifølge seg selv blir han ikke nervøs på kampdager, og idet han går i garderoben blir mobilen satt i flymodus for at han skal konsentrere seg mest mulig.

Han sitter da gjerne å hører på musikk til det er på tide å stille seg opp i tunellen, og da blir tonene av Drake byttet ut med «You'll never walk alone».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]