Kun ett ligatap siden forrige møte

Liverpool tar i mot et Everton i storform, med ligaens toppscorer på topp.

30. mar 2017 kl 18.08 Arild Skjæveland

Siden Sadio Mané dukket opp på returen fra Daniel Sturridges stolpeskudd dypt inne på overtiden, har «The Toffees» slått kraftig tilbake.

OVERTIDSHELTEN:
OVERTIDSHELTEN:  Sadio Mané ble den store helten på Goodison, med sin sene scoring like før jul.

Laget ligger på en 6. plass på tabellen, og har nå kontakt med klubbene over. Etter 19. desember har de kun tapt én gang - 3-2 mot Tottenham på White Hart Lane dagen etter Liverpool hadde slått Arsenal.

ENESTE TAP:
ENESTE TAP:  Tottenham er det eneste laget som har slått Everton i ligaen siden LFC vant på Goodison.

Everton har åtte ligaseire, tre uavgjorte og kun det éne tapet siden den kampen på Goodison like før jul. De har slått lag som Southampton (3-0) og Manchester City (4-0!) på veien. Men de mest imponerende resultatene har kommet på hjemmebane.

På bortebane har det blitt uavgjort mot Hull (2-2), Stoke (1-1) og Middlesbrough (0-0), mens det ble tap mot Tottenham, og seire mot Crystal Palace og et Leicester i full oppløsning.

Det mest imponerende på de 12 kampene er kanskje målforskjellen. 30 scorede mål, og kun ni baklengs. Tre av dem mot Bournemouth, i en kamp de vant 6-3.

Everton topper formtabellen basert på de siste ti ligakampene - med 7-2-1 på de siste ti. Tottenham og Chelsea står med det samme, men blåtrøyenes målforskjell er best (+19 mot +14 og +11).

Toppscoreren

Romelu Lukaku har sagt at han ikke kommer til å skrive under på kontrakten som ligger på bordet, som skal være verdt 140.000 pund i uka. Han er ønsket i både Manchester United og Chelsea - men alt det utenomsportslige så ikke ut til å påvirke ham i den éne kampen som har blitt spilt etter at nyheten sprakk. Han scoret to sene mål i hjemmekampen mot Hull, og er nå Premier Leagues toppscorer med 21 mål.

Nummer to på lista er Harry Kane, som for tiden er ute med ankelskade. Han har 19.

12 av de 21 scoringene til Romelu Lukaku denne sesongen har kommet etter kampen mot Liverpool på Goodison.

Med 12 mål på 12 ligakamper er han i kjempeform. Han har fem mål på sine fire siste kamper. Han scoret også for Belgia på overtid mot Hellas i landslagspausen.

Fem mot Liverpool

23 åringen har spilt 12 ganger mot Liverpool tidligere, for Chelsea, West Bromwich og Everton. Han spilte to kamper mot LFC med Chelsea, uten å score mål. For West Bromwich i 2012-13-sesongen spilte han begge oppgjørene mot Brendan Rodgers sitt lag, og scoret i begge.

I hans første Merseyside-derby for Everton scoret han to ganger, i kampen på Goodison som endte 3-3.

Også forrige sesong scoret han mot Liverpool på Goodison, men han har altså til gode å score mot de helrøde på Anfield med Everton. I fem av sju Merseyside-derby har han gått målløs av banen.

TO PÅ TO:
TO PÅ TO:  Romelu Lukaku scoret i begge oppgjørene mot Liverpool i 2012-13-sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]