– 98 prosent av kampen var veldig bra

En overbevisende seier over Barcelona gledet manageren, som ønsker å se noe liknende søndag.

6. aug 2016 kl 21.25 Marius Rabben

– Selvfølgelig er jeg fornøyd med resultatet og store deler av kampen. På den tekniske biten var vi veldig gode, forteller Jürgen Klopp under pressekonferansen.

Allerede fra start fremsto Liverpool-spillerne betydelig mer aggressive enn de regjerende ligamesterne fra Spania. Etter kvarteret sendte Sadio Mané rødtrøyene i ledelsen.

– Mye god fotball

Kort tid etter pause presset Jordan Henderson tidligere Liverpool-spiller Javier Mascherano nok til å sette ballen i eget nett, før Divock Origi la på til 3–0 sekunder senere.

– Det var mye god fotball og flotte oppbygginger. Vi spilte og utnyttet rommene mellom lagdelene deres. Vi gjorde det bra i de fleste periodene av oppgjøret. 98 prosent av det jeg så i dag, var veldig bra, sier Klopp.

JUBELSCENER:
JUBELSCENER:  Liverpool satte inn både 2–0 og 3–0 kort tid etter sidebyttet.

Manageren forklarer at spillerne hans ble «passive» en periode før halvtimen, noe han mener skapte «flere problemer».

Det var blant annet da Lionel Messi kom seg fri og traff stolpen, og James Milner stoppet senere Arda Turan i avslutningsøyeblikket med en eminent takling rett foran mål.

– Slik er fotball. Det kan skje mot et lag som Barcelona, legger han til.

– Dette var en god kamp for oss når det gjelder å lære hva som skjer hvis man gjør det ene eller ikke gjør det andre. Nå håper vi at vi er skadefrie.

Klopp sier han ikke vet mer om omfanget til Milners hælskade før det er gjennomført en skann. Visekapteinen, som spilte venstreback, måtte av banen kort tid før pause.

– Veldig spesielt

I andre omgang fikk Barcelona bedre tid med ballen, men slet med å finne gode løsninger og rom mot et kompakt og aggressivt Liverpool-lag.

På tampen fastsatte Marko Grujic sluttresultatet til 4–0 med en flott headet i krysset foran hele 89 845 tilskuere, noe som er nest flest i historien på nye Wembley.

MÅL PÅ OVERTID:
MÅL PÅ OVERTID:  Innbytter Grujic noterte seg for sitt tredje mål i Liverpool-drakt denne sommeren da han traff blink med pannebrasken like før slutt.

– Det var en treningskamp, det er jeg klar over, men mot Barcelona kan mye skje dersom du lar dem spille. Men når man vinner, må man bruke det. Dette var veldig spesielt, sier Klopp.

Nå gjenstår det kun én treningskamp igjen før Premier League-åpningen mot Arsenal neste helg. Søndag skal laget møte Mainz i Tyskland.

– Ønsker å kjempe om alt

Storseieren over Barcelona er imidlertid ikke noe som fjerner bakkekontakten til Liverpools manager. Kommende sesong forventer han en vanskelig, men underholdende, liga.

– Vi får se om Champions League-kvalifisering er et fornuftig mål. Vi ønsker å kjempe om alt mulig, men det hjelper ikke å bare si det; man må være klare, forteller han.

– Vi er ambisiøse, og vi ønsker å vinne så mange kamper som mulig. Så får vi se hvordan det går. Det blir en interessant liga denne sesongen, som det vil være en nytelse å se på hvis man ikke er involvert selv.

– Vi tror ikke at vi er på et høyere nivå enn Barcelona etter denne kampen; vi er ikke gale. Jeg er helt sikker på at de blir bedre enn de var i dag.

Ikke bestemt laget mot Arsenal

Det blir andre spillere som møter Mainz i Tyskland søndag.

– I morgen vil andre spillere forhåpentlig spille slik vi gjorde i dag, sier Klopp, som påpeker at han ikke har bestemt seg for startelleveren i ligaåpningen.

– Jeg vet ikke hvem som kommer til å spille mot Arsenal. Jeg velger ikke laget én uke før kampen. Vi kommer til å ha elleve meget gode spillere og en sterk benk mot Arsenal, men jeg aner ikke hvem som skal være hvor.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]