Coutinho klar til ny innsats

Philippe Coutinho ble tomålsscorer mot Arsenal forrige helg. Jürgen Klopp håper at brasilianeren skal finne veien til nettmaskene også mot Burnley.

20. aug 2016 kl 00.06 Einar Kvande

Liverpool Echo melder at Coutinho er klar til å starte også mot Burnley, selv om han haltet av banen med krampe på Emirates forrige helg.

– Jeg elsker denne fyren, siteres manager Klopp.

– Phil er i utrolig god form, og forhåpentligvis er han i en bedre fysisk forfatning enn noen gang tidligere. Det var kun krampe han fikk mot Arsenal, ingenting annet. Han har trent helt som normalt, fortsetter Liverpool-manageren.

– Nå må vi sørge for at han bevarer den gode formen han har vist. Stabilitet er plattformen for suksess.

Klopp er klar til det som venter ham på Turf Moor.

– Vi har trent mye på å holde ballen i laget. Vi var veldig godt fornøyd med målene vi gjorde mot Arsenal. Frisparket var genialt, men de andre målene kom etter mange pasninger på rad.

– Vi slår pasninger fordi vi ønsker å skape rom offensivt, og så forflytter vi oss for å skape ulike situasjoner. Jeg var veldig godt fornøyd med dette, og vi må gjøre slik i hver eneste kamp.

Bare en fridag

Liverpool-spillerne fikk kun en fridag etter seieren på Emirates, før man begynte forberedelsene til Burnley-kampen.

– Vi spilte søndag, og nå skal vi spille lørdag. Hadde det vært lenger ut i sesongen ville spillerne kanskje fått fri tirsdag også. Men det fikk de ikke nå.

– Vi har forsøkt å lære. Vi har spilt sammen med lav intensitet, og øvd på pasningsmønster.

– Vi snakket om stabilitet forrige sesong, men var det realistisk å snakke om stabilitet med alle kampene vi spilte? Vi har forsøkt å forbedre vår fysiske tilstand. Vi er fortsatt i en intens periode.

– Nå må vi ta frem dette mot Burnley, det vi skulle ha vist i disse andre kampene.

Tenkte aldri at lagoppstillingen var veldig offensiv

Liverpool gikk veldig offensivt til verks på Emirates, men Klopp vil ikke være med på at det var årsaken til at det ble tre baklengsmål.

– Jeg sender aldri et lag ut på banen der jeg føler vi må score fem mål, fordi vi vil slippe inn fire. Jeg tenker aldri slik. Jeg elsker å holde nullen. Det ser kanskje ikke slik ut, men jeg elsker det.

– Hendersons posisjon er ikke låst, men det strider mot all fornuft å ikke la ham være involvert offensivt. Han spiller i en veldig viktig posisjon sentralt på banen, hvor han skal være involvert i vårt pasningsspill. Det er ikke så viktig hvem som er i denne posisjonen, men at noen er det. Det er fleksibilitet.

– Det finnes flere ulike måter å beskytte eget mål på. Det kan være venstrebacken eller høyrebacken som gjør det sammen med en stopper, mens den andre stopperen er oppe på midtbanen. Det er en mulighet.

– Vi tenkte ikke før kampen mot Arsenal at vi hadde en veldig offensiv lagoppstilling. Det ville vi kun ha hatt dersom spillerne kun hadde tenkt offensivt, men de vet de har en jobb å gjøre defensivt også.

– Vi vet hvordan vi ønsker å spille. Vi må bare gjøre det. Vi må vise at vi er godt forberedt.

– Ta tak i kampen, vinne den, analysere den, og så gå videre til neste kamp. Det er en annen motstander som kanskje vil sette oss på andre prøver, men vi vil gjøre et nytt forsøk.

Liverpool har vunnet alle sine fire tidligere Premier League-kamper mot Burnley. The Clarets vant Championship i fjor, men tapte 1-0 for Swansea på Turf Moor i serieåpningen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]