– Det jeg kan si, er at vi er utfordrere

Jürgen Klopp vil ikke bruke unnskyldninger som: «jeg trenger et år til.»

1. aug 2016 kl 23.58 Arve Vassbotten

– Å vinne tittelen i England er den største utfordringen av dem alle. For her er det så mange lag som kan gjøre det, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

Han mener den harde konkurransen er hovedgrunnen til at så mange toppmanagere nå har funnet veien til de britiske øyer.

– Jeg tror alle disse manageren er her fordi konkurransen gjør det veldig interessant. Hvis du har vunnet tittel i Spania tre ganger på rad og tre ganger på rad i Bundesliga, så tenker du «ok, la meg prøve noe annet.» Hvis du ser etter den største utfordringen, må man gå til England. Det er ikke slik at de ønsket en enklere jobb. De ønsket dette, sier Klopp.

Bygger laget for suksess

Men tyskeren lar seg ikke skremme av Conte, Guardiola og Mourinho.

– Det jeg kan si, er at vi er utfordrere. Vi vil kjempe om alt. Nå skal man ikke se etter unnskyldninger og si ting som «jeg trenger et år til» eller noe slikt. Vi vil prøve å gjøre hundre prosent i alt, og se hva som skjer, sier Klopp.

Han anser både Chelsea, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Leicester og også Everton som tittelutfordrere denne sesongen.

– Vi har bygget dette laget bare for å være suksessfulle, ikke for at vi skal si at vi skal vente, sier Klopp og mener overhalingen i troppen har vært viktig for å ha en stor tropp med mange anvendelige spillere, slik at han er sterk i ulike formasjoner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]