– Dette gir oss selvtillit

For andre gang i historien vant Liverpool på Emirates.

14. aug 2016 kl 20.31 Marius Rabben

– Vi spilte ikke bra de 20 første minuttene, ikke som manageren ønsker, men vi viser at vi er i god form, sier Philippe Coutinho til Sky Sports.

24-åringen skjøt liv i Liverpool-leiren med et utsøkt frispark sekunder før pause.

– Lot dem komme tilbake

– Rett før pause kom det litt magi som ga oss et løft. Manageren sa noen få ord i pausen, og jeg synes vi kom briljant i gang med andre omgang, forteller Adam Lallana til samme kanal.

Liverpool brukte bare fire minutter på å ta ledelsen etter sidebytte, da Lallana kom seg fri i boksen og overlistet Petr Cech.

De tilreisende supporterne i bortesvingen var på ingen måte ferdig med jubelscenene da Coutinho satte inn lagets tredje etter innlegg kort tid senere.

Like etter timen viste også Sadio Mané hvorfor klubben punget ut 30 millioner pund for signaturen hans, med en vanvittig avslutning på et soloraid. Likevel måtte spillerne kjempe for å beholde de tre poengene det siste kvarteret.

HAMRET BALLEN I KRYSSET:
HAMRET BALLEN I KRYSSET:  Mané presenterte seg for fullt mot Arsenal, og kronet en god opptreden med en glimrende scoring.

– Vi kom stormende ut og fikk det andre, tredje og fjerde. Så lot vi dem komme tilbake i kampen, og det var noen nervepirrende minutter på slutten. Men det var godt å høre sluttsignalet og få de tre poengene, og vi kan dra fornøyde hjem, sier Lallana.

Coutinho mener de harde treningene under sesongoppkjøringen ga laget en opptur etter pause.

– Vi har trent hardt under pre-season, så vi hadde en god andre omgang, sier han.

– Det var en bra kamp, en tøff kamp. Vi er glade for å ha vunnet den, og nå fokuserer vi på neste kamp.

Under pausen ba Klopp spillerne sette inn et ekstra gir.

Ble komfortable

– Det var veldig underholdende. Vi startet ikke kampen særlig bra. Vi synes vi hadde en ganske god pre-season, men det er alltid vanskelig å komme hit, sier Lallana.

– Vi viste dem kanskje litt for mye respekt i første omgang. Vi måtte bruke ballen oftere, presse mer, ta kontringene.

– Vi ble kanskje litt for komfortable på 4–1, men klarte å ro det i land.

COUTINHO x2:
COUTINHO x2:  Liverpools «lille magiker» viste kunstene sine i begge omganger. Her jubler spillerne etter hans andre, og Liverpools tredje, mål for dagen.

Seieren var Liverpools første på Emirates siden 2011, og bare den andre totalt. Før kampen hadde de slått Arsenal borte kun to ganger siden 2000.

Tre poeng mot en god motstander i første ligarunde gir selvtillit, forteller tomålsscorer Coutinho.

– Ikke bare for meg, men for hele laget. Vi spilte en vanskelig kamp, men spilte veldig bra, og nå må vi fokusere på neste kamp, steg for steg, og holde det gående, sier han.

– Har enorm tro

Lallana ble byttet ut til fordel for Divock Origi etter 76 minutter, og mener Liverpools stall er god nok til å kjempe i toppen.

– Vi har enorm tro. Ser man på troppen vår, har vi toppspillere på benken, toppspillere tilbake på Melwood, som ikke var klare nok til å bli med. Vi har en glimrende stall.

– Vi er ikke i Europa denne sesongen, så det er mange uker hvor vi bare har én kamp. Etter hvert kommer manageren til å benytte seg av stallen sin og kanskje rotere, men vi har tro og selvtillit nok. Vi har satt oss selv mål, og vi tar én kamp av gangen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]