En transfer-sommer uten stjerneflukt

Jürgen Klopp har nesten ikke vært forstyrret med rykter om spillere som vil bort fra Liverpool. Vi har sett på de klubben har mistet de siste årene.

5. aug 2016 kl 16.42 Lars Frøsland

De seneste årene har Liverpool hatt en lei tendens til å selge sine beste spillere. Klubber som Barcelona og Real Madrid – samt mer pengesterke PL-rivaler har lokket spillere bort fra Anfield.

Forstyrres ikke av rykter og salg

Denne sommeren ser det heldigvis ut som Liverpool slipper å tenke på å miste toppspillere. Phillip Coutinho har vært linket til PSG og Barcelona, men ingenting tyder på at Liverpool mister playmakeren fra Brasil. Også landsmannen Firmino har vært nevnt i forbindelse med andre klubber, men også han blir værende i Liverpool.

Konstante rykter om spillere som ønsker seg bort, har en tendens til å forstyrre sesongforberedelsene. Dét slipper Klopp å forholde seg til denne sommeren.

STJERNE-SALG:
STJERNE-SALG:  Luis Suárez var ekstremt populær på Anfield.

Klopp har dermed kunne brukt denne sommeren på å bygge, i stedet for å erstatte.

Her ser vi på spillere Liverpool har solgt de seneste årene:

Xabi Alonso til Real Madrid – sommeren 2009:
Alonso spilte sin beste sesong i helrødt 2008/09-sesongen. Real Madrid ønsket ham som sin nye midtbane-general, og hovedstadslaget fra Spania ble for fristende for den sympatiske spanjolen. Problemer mellom Alonso og daværende LFC-manager Rafael Benitez, gjorde det hele mer enda mer komplisert.

Javier Mascherano til Barcelona - sommeren 2010
Nok en spansk gigant fikk en midtbanespiller fra Liverpool til å skifte beite. Mascherano hadde etablert seg som en av Premier Leagues beste defensive midtbanespillere. Det hadde selvsagt Pep Guardiola fått med seg, og argentineren forlot Merseyside til fordel for varme Katalonia.

Fernando Torres til Chelsea - januar 2011
Liverpools elegante storscorer ønsket seg bort. Chelsea var lenge interessert i den tidligere Atletico Madrid-kapteinen, og i januar 2011 fikk Roman Abramovitsj kloa i Torres.

11 SOLGTE - ET STJERNELAG:
11 SOLGTE - ET STJERNELAG:  Dette er 11 spillere Liverpool har solgt de seneste årene. Her finnes en rekke stjernespillere – og profiler Liverpool fremdeles har til gode å erstatte.

Luis Suárez til Barcelona - sommeren 2014
En uungåelig overgang, men likevel hjerteskjærende for Liverpool-fansen. The Kop hadde forelsket seg fullstendig i den kontroversielle uruguayaneren, men han var så god – for god både for Liverpool og Premier League.

Raheem Sterling til Manchester City - sommeren 2015
Liverpool hadde et av de største talentene i engelsk fotball på flere år, men Champions League-spill, mer prominente lagkamerater og muligens bedre lønn fristet Sterling.

De overnevnte spillerne ble solgt mot klubbens vilje. Det vil si at Liverpool i utgangspunktet ønsket å beholde dem, men at spillernes ønske om å forlate klubben ble utslagsgivende.

Spillere som Alvaro Arbeloa, Daniel Agger og Steven Gerrard hadde i større grad klubbens velsignelse til å signere for ny klubb, uten at nødvendigvis supporterne støttet avgjørelsen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]