– En viktig lekse

Liverpool-spillerne dundret ned på jorda igjen da de tapte stort for Mainz søndag. Manageren forventet mer i generalprøven.

7. aug 2016 kl 18.34 Marius Rabben

– Det var ikke sånn det burde være, forteller Jürgen Klopp til LFCTV kort tid etter 0–4 mot Mainz, hvor tyskeren tilbrakte hele sin aktive proffkarriere.

Etter å ha knust selveste Barcelona på Wembley, reiste Liverpool umiddelbart til Tyskland for å spille sommerens siste treningskamp. Det gikk på ingen måte som ønsket.

Etter kvarteret gikk vertene opp i føringen på et strengt idømt straffespark, og ledelsen ble doblet sekunder før pause.

– En tøff dag

I andre omgang gjorde både Liverpool og Mainz en rekke bytter, men tyskerne var best i alle spillets faser og økte ledelsen ytterligere to ganger før slutt.

FIRE BAKLENGSMÅL:
FIRE BAKLENGSMÅL:  Liverpool slet på Opel Arena i Mainz, og Alex Manninger måtte plukke ballen ut av nettet to ganger i hver omgang.

– Dette var en tøff dag for oss, og en viktig lekse. Vi er nødt til å stole på spillestilen vår, filosofien og hvordan vi ønsker å forsvare oss, forklarer Klopp.

– Det kan skje at vi mister organiseringen et øyeblikket, men da må vi ordne det, ikke lide. Vi bør ikke tape 0–4, men det skjer.

– Lagoppstillingen var et kompromiss

– Det skjer alltid på feil måte. Vi kunne ikke slutte å smile (etter Barcelona-kampen), og det er ikke riktig. I dag er vi veldig skuffa, og det er heller ikke riktig.

– Vi er på god vei; vi kommer fortsatt til å være bra mot Arsenal. Frem til nå har vi gjort en veldig god jobb.

Liverpool-manageren, som erkjenner at laget var redusert bare et døgn etter forrige kamp, ønsket mer kreativitet og tålmodighet fremover på banen mot Mainz.

– Vi må finne andre løsninger. Dette er et arbeid som aldri slutter. Lagoppstillingen var et kompromiss; vi fløy noen spillere hit i morges, men man må forvente at vi gjør det bedre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]