Hva ligger bak ultimatumet?: – Fans og trenere har ulik oppfatning av Sakho

Jürgen Klopp ønsker å sende Mamadou Sakho på utlån. James Pearce i Liverpool Echo forklarer hvorfor.

31. aug 2016 kl 10.03 Arve Vassbotten

En av de mest oppsiktsvekkende nyhetene rund Liverpool de siste dagene er at Mamadou Sakho har fått et ultimatum av Jürgen Klopp om enten å gå på lån, eller å risikere å ikke spille denne sesongen.

Etter at den overraskende nyheten om at Sakho kunne komme til å gå på lånble kjent, skal Sakho ha takket nei til både Stoke, West Brom og også Benfica.

Ikke første navn hos Rodgers

I en ny podcast snakker Liverpool Echos fremtredende Liverpool-journalist James Pearce om bakgrunnen for at Liverpool nå ønsker at Sakho skal bygge opp formen, og også karakteren, igjen et annet sted.

– Jeg tror Sakho er åpen for lån, men han hadde nok forventet tilbud fra større klubber, sier Pearce innledningsvis, og mener det likevel kan skje ting iløpet av onsdagen.

Han mener det ligger mer bak avgjørelsen om å sende Sakho på lån enn det fansen oppfatter.

– Det er et gap mellom hvordan Sakho blir oppfattet av fans, og hvordan han blir oppfattet av manager og trenere som jobber med han daglig.

IKKE FORETRUKKET:
IKKE FORETRUKKET:  Brendan Rodgers var heller ikke alltid Sakhos største fan.

– Han var aldri et av de første navnene på blokka til Brendan Rodgers. Og man kan legge hva man vil i det, og det er det samme med Klopp. Om Klopp satte han så høyt ville han aldri sendt han ut på lån.

Har gjort mange feil

– Han har gjort mange feil. Ja, han ble behandlet hardt av UEFA med dopinganklagene, som han seinere ble frikjent for. Men han brøt likevel klubbreglene ved å ta et medikament uten at klubben visste om det. Det var et problem i seg selv, selv om det ikke var fortjent at saken varte så lenge som det gjorde.

– Det han gjorde på USA-turen opprørte også Klopp. Han sa han ikke ville tolerere manglende disiplin, å komme for seint til reise, være for sein til måltid og ikke møte opp til behandling. Den holdningen koblet med tvil om kvaliteten som midtstopper har ledet til denne situasjonen. Den er vanskelig å skjønne når det gjelder en som er så populær blant fansen, sier Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]