Fem lag har høyere netto-forbruk enn Liverpool

Vi har sett på pengebruken i Premier League. Liverpool har brukt mye, men flere salg gir et lavt nettoforbruk.

9. aug 2016 kl 17.31 Lars Frøsland

Liverpool kan ende opp med et overgangsvindu der de ikke bruker en eneste pund netto. Slik det er nå har Liverpool kjøpt spillere for i underkant av £70 millioner, mens salgene nærmer seg £50 millioner.

Dersom Liverpool selger Christian Benteke for £30 millioner, vil Anfield-klubben ha fått inn om lag ti millioner mer enn de har brukt.

Nå er det slettes ikke sikkert at Liverpool er ferdigkjøpt, men så lenge ikke Klopp henter for mer en ti millioner og at Benteke-salget går gjennom, har Liverpool altså ikke brukt noe fra egen pengebinge.

Store beløper i Manchester

Dette er store kontraster fra det rivalene fra Manchester holder på med. Etter at De Røde Djevlene sikret seg Paul Pogba, og de lyseblå naboene hentet John Stones – har begge brukt kolossale beløper i sommer.

Manchester-lagene har heller ikke solgt spillere av betydelig karakter, så for øyeblikket har både de røde og blå fra Manchester brukt over £120 millioner mer enn Liverpool netto.

Manchester United og Manchester City kan selvsagt også redusere nettoforbruket ved å selge spillere.

Brukt mer enn Chelsea, Spurs og Arsenal

Dersom man ikke ser på nettoforbruket er faktisk Liverpool den Premier League-klubben som har brukt tredje mest penger. Manchester-klubbene har brukt vesentlig mer enn alle andre. Deretter kommer Liverpool, mens Chelsea, Leicester og Arsenal følger etter.

Noe overraskende er det at Tottenham bare har brukt £29,5 millioner på spillere. Under halvparten av det Liverpool har brukt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]