– Handler om å se hvordan vi ligger an

Jürgen Klopp har ikke analysert Barcelona i forkant av kveldens kamp, og fokuserer kun på formen til egne spillere.

6. aug 2016 kl 09.34 Marius Rabben

– Uansett hva som skjer, vil det ikke fortelle oss altfor mye, forklarer han.

Manageren, som møtte pressen på Melwood fredag, står overfor to gjennomkjøringer den siste helga før ligastarten mot Arsenal borte.

I kveld står selveste Barcelona, med Luis Suárez og Lionel Messi i troppen, på motsatt halvdel i London, på Wembley, og i morgen er gamleklubben Mainz motstander i Tyskland.

– Dette er ikke Champions League

Klopp legger ikke skjul på at han knapt har fokusert på Barcelona i forkant av oppgjøret – fordi det kun er en vennskapskamp. 49-åringen vil se hvor sine spillere står etter mange uker med tøff trening.

– For øyeblikket tenker jeg ikke at «åh, vi bør kunne utfordre Barcelona» eller noe sånt. Det gir ikke særlig mening å skulle være bedre eller større enn Barcelona på dette stadiet. Man må ta det steg for steg, sier Klopp.

– For min del handler det om hvor vi ligger an akkurat nå. Jeg har ingen anelse om Barcelona, hvor mye de har trent, hvordan de har spilt og slike ting. Dette er ikke en Champions League-kamp. Det handler ikke om å komme til neste runde.

– Dette dreier seg bare om at vi gjør vårt beste. Hvis dette var en vanlig kamp, ville jeg sett dem 10–15 ganger i forkant, og analysert dem for å kunne forberede oss. Men denne gangen handler det om oss. Jeg har ikke analysert dem. Jeg så Leicester-kampen, men bare fordi jeg kunne.

Trolig vil Liverpool stille med et mer toppet lag mot Barcelona enn Mainz, men Klopp påpeker at det på ingen måte er bestemt at spillerne i startelleveren på Wembley også skal starte mot Arsenal.

– Fortsatt verdens beste lag

Han vil heller se de utvalgte reagere på «riktig» måte i begge kamper. Mot Barcelona advarer han spillerne mot å være for passive.

Foto: Propaganda

– De meste de gjør, vet vi om. Vi kjenner de hvordan de spiller; stilen deres forandrer seg ikke. Kvaliteten de viser på banen hver uke, er utrolig, fortsetter tyskeren.

– Hvis du er passiv mot dem, gjør de den største feilen i verden. Ligger vi for dypt, har de en løsning; står du for høyt, har de også en løsning.

– Jeg mener de fortsatt er verdens beste lag på en god dag. Det betyr ikke at de vinner alt mulig. Jeg vet hvem som vant Champions League sist, og Barcelona kan ha noen svake resultater. Men det handler ikke om kvaliteten deres, kun det som skjedde der og da.

– Dette sier ingenting om sesongen

– For vår det er det veldig interessant og veldig viktig å teste oss selv, men til syvende og sist må vi ta det vi får og jobbe videre med det.

– Dette sier ikke altfor mye om sesongen. Vinner man kampen, betyr det ikke at man er bedre enn Barcelona. Og hvis man taper, sier det ingenting om vår Premier League-sesong.

– Vi har fortsatt en uke eller mer igjen til å jobbe før Arsenal-kampen, og så fortsetter arbeidet ... Burnley, Tottenham, landslagspause og så videre. Barcelona er bare en bit med informasjon som vi kan benytte oss av i utviklingen vår.

Avspark i kveldens storkamp på Wembley er klokka 18.15. Oppgjøret vises på MAX.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]