Klausulene som fikk Liverpool til å se rødt er avslørt

Klausulene som Crystal Palace hadde bakt inn i sitt bud på Christian Benteke var uspiselige for Liverpool.

16. aug 2016 kl 23.57 Einar Kvande

Velinformerte Paul Joyce i Express avslører nå detaljene i Crystal Palace sitt bud på Christian Benteke, som Liverpool takket nei til tidligere i dag.

Crystal Palace sitt bud lød på 23,5 millioner pund + 7 millioner pund fordelt på flere forskjellige klausuler.

Liverpool mente at klausulene var av en slik art at det var lite sannsynlig at de ville utløse en utbetaling til fordel for Anfield-klubben.

2,5 millioner pund ville kun bli utbetalt dersom Crystal Palace kvalifiserte seg for Champions League, i tillegg til at Benteke spilte i 70% av kampene og scoret minst 20 mål, i en av de fire første sesongene etter overgangen.

Palace hadde også med klausuler i forhold til at klubben holdt seg i Premier League i løpet av Bentekes kontraktsperiode.

Ønsker ikke å spille for West Bromwich

Joyce skriver at Liverpool står på sitt prisforlangende på 30 millioner pund for Benteke.

Det nevnte budet var Palace sitt første offisielle bud på Benteke, og budet kommer seks uker etter at London-klubben indikerte at de var villige til å betale 25 millioner pund for belgieren.

Budet ble lagt inn samme dag som Palace innkasserte 25 millioner pund fra Everton for Yannick Bolasie.

Liverpool forventer nå at Palace øker budet. Anfield-klubben vet at Palace-manager Alan Pardew er desperat etter å sikre seg offensive forsterkninger.

West Bromwich ønsker seg også Benteke, og skal være villige til å betale det Liverpool forlanger. Problemet er at Benteke ikke ønsker å spille for Midlands-klubben.

Everton og Sunderland følger også situasjonen rundt Benteke. Belgieren skal kreve en lønn på 120 000 pund i uken av en eventuell ny arbeidsgiver.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]