Klopp forandrer ikke transferplanene

Tapet for Burnley får ingen innvirkning på Liverpools transferaktivitet frem mot vinduet stenger om halvannen uke.

22. aug 2016 kl 09.20 Einar Kvande

Jürgen Klopp uttaler til Liverpool Echo at han ikke vet om det kommer flere spillere inn porten på Melwood før transfervinduet stenger, men tyskeren insisterer på at 2-0 tapet for Burnley ikke forandrer noe som helst i så måte.

– Dersom jeg forandret mening på grunn av en kamp, ville jeg vært en skikkelig idiot. Dersom jeg gjorde det, hvordan kunne jeg være manager her, siteres Klopp av Echo.

– Om jeg kommer til å bruke pengene jeg har til rådighet? Svaret er at jeg ikke vet. Vi får se.

Under pressekonferansen etter Burnley-kampen ble det av pressen antydet at han trengte en defensiv midtbanespiller.

– Jeg vet at dere alle ønsker å kjøpe en venstreback, men en midtbanespiller?

– Vi hadde Emre Can på benken, og Lucas Leiva var ikke her. Emre hadde vondt i ryggen. Han klarte å varme opp, og var i stand til å sitte på benken. Lucas var ikke her, og dere ønsker en tøff midtbanespiller?

Ble forbannet

Klopp innrømmer at han ble forbannet over måten Liverpool slapp inn mål på mot Burnley.

– Hele kampen kan forklares med utgangspunkt i de to målene. Vi kan si at de gjorde to mål, og vi burde gjort fem. Vi kan undre oss på om resultatet 2-0 var rettferdig når de hadde to sjanser, og vi hadde 500. Men det er vår jobb å få det resultatet vi fortjener. Og på lørdag fortjente vi ikke noe annet enn å tape.

– Jeg liker det ikke. Jeg var veldig sint, spesielt etter det første målet, for det var så unødvendig.

– Jeg var ikke sint i garderoben i pausen, for det hadde ikke vært fornuftig på det tidspunkt. Dersom det hadde vært fornuftig å være forbannet, kan jeg bli forbannet på et øyeblikk.

FEILET
FEILET  Jürgen Klopp mener Nathaniel Clyne vet hva han gjorde feil før Burnleys første mål.

– Når jeg føler behov for ta opp hva som gikk galt med troppen, vil jeg gjøre det. Men jeg kommer ikke å gå bort til Clyney og spørre ham hva han tenkte på da han slo den feilpasningen. Slike ting kommer jeg ikke til å gjøre.

– Jeg kunne ha spurt Phil og Adam om ting også, men det har ingen hensikt. De vet det allerede, at vi ikke ønsker å slå slike pasninger.

– Når det hjelper å være sint, er jeg sint. Men jeg er ikke sint bare for å være sint.

Det er mange kamper igjen

– Vi diskuterer og snakker alltid om målene vi slipper inn. Men det er ikke et defensivt problem, det er et offensivt problem. Vi mister ballen på vei fremover, og plutselig har de scoret et mål.

– Dere kan si at vi burde ha vært kommet lenger i utviklingen, og at disse feilene ikke skulle skjedd mer. Under treningsdrillene spilte vi selvsagt ikke ballen rett til motstanderen. Men vi gjorde det i kampen, og ble satt under press av den grunn.

– Dette var imidlertid bare den andre kampen. Vi har 36 kamper igjen, og det er mange.

– Dette var informasjon jeg ikke ønsket. Jeg visste om det fra før. Men jeg så også mye bra. Dersom dere hadde fortalt meg i fjor at vi ville spille mot Burnley på denne måten – det var ikke perfekt – men jeg ble veldig overrasket over at vi spilte slik.

– Etter 75 minutter trodde jeg hele Burnley-laget ville kaste opp på banen, men de gjorde ikke det. Og vi mistet konsentrasjonen, og tvang dem ikke til flere defensive feil.

– Det var ikke en dårlig dag på kontoret, bare en erfaring vi ikke ønsket oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]