Lallana liker sin nye rolle

Adam Lallana spilte i en mer sentral midtbanerolle mot Arsenal.

18. aug 2016 kl 10.18 Einar Kvande

Med Sadio Mane, Roberto Firmino og Philippe Coutinho i angrepsrekka, ble Adam Lallana mot Arsenal brukt i en dypere og mer sentral midtbanerolle enn han har vært vant til tidligere.

Der spilte han sammen med Jordan Henderson og Georginio Wijnaldum.

– Jeg liker det. Jeg føler jeg fortsatt lærer rollen, og vil trolig lære rollen gjennom hele sesongen. Du kan alltid bli bedre, sier Lallana til Liverpoolfc.com.

– Jeg har studert flere ulike spillere i denne posisjonen, og det var flott å spille mot Barcelona og andre topplag under preseason hvor jeg møtte disse spillerne, fortsetter ham.

– Jeg trives i denne rollen. Vi har en tropp full av gode spillere. Ser du deg rundt, ser du spillere som kan spille i 2-3 posisjoner, noe som absolutt er til hjelp.

– Dette er en annen rolle enn jeg er vant med, men jeg tar utfordringen og spiller der manageren ønsker å benytte meg, så lenge det er til nytte for laget.

På scoringslista

Trass i at han nå spiller i en dypere posisjon, klarte Lallana å tegne seg på scoringslista mot Arsenal.

– Manageren sier at det er et tegn på en god kamp når vi får mange spillere inn i feltet, og studerer du målet mitt ser du at vi har seks spillere i feltet. Han gjorde et poeng av det.

MÅLFARLIG
MÅLFARLIG  Adam Lallana vet hvor målet står.

– Det er slik han ønsker at vi skal spille. Det er offensiv fotball, men så lenge vi klarer å komme oss på riktig side igjen, hvorfor ikke? Du får flere sjanser til å score mål.

– Det er fortsatt tidlig i sesongen, og det er enkelt å spille med hodet hevet når du leder 4-1 på Emirates og du vinner der.

– Vi vil få tøffere tester i løpet av sesongen, som når vi ligger under 1-0 eller 2-0. Det er da du virkelig må holde sammen og vise hvor god lagånden er.

– Du blir satt på ulike prøver hele tiden, uansett om du spiller på hjemme- eller bortebane. Stemningen er forskjellig fra kamp til kamp. En god lagånd er veldig viktig for å få et suksessfullt lag, og jeg føler vi har det. Dette må vi bygge videre på, og aldri ta for gitt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]