Landet på skulderen etter en duell

Jürgen Klopp avslørte hva som skjedde da Sadio Mane skadet venstre skulder, og kom også med en oppdatering på skadesituasjonen forøvrig under dagens pressekonferanse.

18. aug 2016 kl 14.41 Einar Kvande

Liverpool-manageren tror ikke Manes skade er spesielt alvorlig, men frykter likevel at han må unnvære senegaleseren i lørdagens kamp mot Burnley.

– Det var en situasjon der det var en duell mellom to spillere i lufta, og Sadio landet forkjært på skulderen da han tok bakken igjen. Det er ikke så veldig alvorlig, sa Klopp under dagens pressekonferanse på Melwood.

– Akkurat nå aner jeg ikke om han blir tilgjengelig til helgens kamp eller ei, men jeg tror ikke det vil gå så lang tid før han er tilbake i spill. Det hadde vært best om dette ikke hadde skjedd, men ting som dette skjer hele tiden, og er ikke til å unngå. Til å begynne med så det ikke så bra ut, men det var ikke så alvorlig som vi fryktet.

Tilbake i full trening

Liverpool-manageren kunne ellers berette at James Milner og Daniel Sturridge har trent for fullt hele uken, foran turen til Turf Moor. Duoen spilte ikke mot Arsenal forrige helg.

Lucas Leiva er i ferd med å trappe opp treningen etter en hamstringskade, mens Mamadou Sakho stadig nærmer seg et comeback.

– Millie og Daniel er i full trening. Lucas er på god vei, og har varmet opp sammen med de andre spillerne, og deretter har han gjort andre ting. I dag kan han kanskje returnere til full trening. Vi får se.

SKADEFRI
SKADEFRI  James Milner er endelig kvitt hælproblemene som holdt ham ute av spill i 8-9 dager.

– Mama blir stadig bedre. Han trener ikke sammen med resten av laget ennå, men er ikke så langt unna å kunne gjøre det, noe som er bra.

Klopp uttalte seg også om tilstanden til noen av spillerne som returnerte sent for preseason-trening i sommer.

– Emre Can kom tilbake sent i preseason, men som alle så mot Arsenal er han i god forfatning. Daniel Sturridge er tilbake. Divock Origi kom senere tilbake under preseason, men blir i bedre og bedre form. Han var ikke i startoppstillingen sist, men kan bli inkludert i startoppstillingen nå. Det samme med Joel Matip, som har hatt noen småskader. Og så er Millie tilbake. Han gikk glipp av 8-9 dager med trening, men er alltid i god fysisk form. Så jeg tror ikke han har tapt så mye terreng. Han er en valgmulighet jeg har, akkurat som en del andre spillere.

– Min jobb er å studere treningene gjennom uken, og se etter signaler fra spillerne, og så vil jeg ta ut laget. Forrige kamp er en ting jeg har i tankene, selvsagt. Den er viktig, men ikke det eneste jeg må ta i betratkning når jeg tar min avgjørelse.

Ings tilbake på gamle tomter

Lørdagens kamp betyr at Danny Ings vil være tilbake på gamle tomter for første gang etter at han ble Liverpool-spiller. Ings spilte for Liverpool U23 i tapet for Southampton forrige helg.

PÅ GAMLE TOMTER
PÅ GAMLE TOMTER  Danny Ings har nok et ekstra sterkt ønske om å få spilletid når Liverpool gjester Turf Moor.

– Jeg liker Danny. Jeg snakket med ham i forrige uke, og fortalte ham at det etter min mening var mest fornuftig at han fikk spilletid med U23-laget. Han spilte, og scoret et mål, noe som var bra.

– Situasjonen i klubben er som den er. Du kan spørre meg om den, eller du kjenner til den allerede. Vi har ingen store problemer med spissene for øyeblikket. Forhåpentligvis vil situasjonen blir værende slik.

– Vi må jobbe. Alle spillerne må jobbe, og være tilgjengelige. Så må jeg ta avgjørelsene. Slik er det bare. Gjør ditt beste, og jeg vil ta avgjørelsene. Den beste situasjonen for meg er at avgjørelsene jeg må ta er veldig vanskelige.

– Det er stor sannsynlighet for at, og jeg håper det forblir slik, jeg på fredag må ta veldig vanskelige avgjørelser, fordi ingen har gitt noe signal om at de ikke ønsker å bli involvert. Slik er managerens liv.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]