– Liverpool er ikke lenger avhengige av Daniel Sturridge

Det er konklusjonen til John Aldridge etter feiende flott angrepsfotball av Jürgen Klopps mannskap i 4-3 seieren over Arsenal.

15. aug 2016 kl 21.05 Einar Kvande

– Hvilken start på sesongen, åpner en entusiastisk Aldridge sin faste spalte i Liverpool Echo.

– Typisk Liverpool. Vi gjør aldri ting enkelt. Vi ble satt på pinebenken, men det var verdt det, legger han til.

Aldrige mener at alle klubber i Premier League ville ha vært fornøyd med borteseier mot Arsenal. En perfekt sesongåpning, slår den gamle storscoreren fast.

– Jeg skal ikke antyde at spillet var perfekt, for i 44 minutter var det faktisk forferdelig. Men frisparket til Coutinho og andreomgangen veide opp for det.

– Det vi så på Emirates var hvor farlige dette laget kan være. De fire målene var alle fantastiske. Min personlige favoritt var det andre målet til Coutinho, som kom etter strålende spill av hele laget.

En del av angrepsspillet fikk meg til å sikle.John Aldridge

– Jeg var en stor tilhenger av signeringen av Sadio Mane, og hvilken debut gutten gjorde. Han vil bli en stor favoritt blant Liverpool-fansen, fordi han jobber utrettelig i tillegg til at han er målfarlig. Han ser alltid fremover på banen, er alltid ute etter å utfordre sin mann, og avslutningen hans da han scoret var av en annen verden.

– Jeg likte også måten Klopp fikk han ned på jorda etterpå, ved å si at han kan gjøre det bedre enn dette. Det er god ledelse. Men i sitt stille sinn var nok Klopp like begeistret som alle oss andre.

– Det som så ut som en tøff start på sesongen, kan plutselig bli en god start. Burnley er neste motstander, og det blir ikke lett. Deretter skal vi prøve oss på Tottenham. Alle lagene i ligaen vil ha merket seg det som skjedde i går.

STOR FAN
STOR FAN  John Aldridge har sansen for Sadio Mane.

– For første gang på lenge er vi ikke lenger avhengige av Daniel Sturridge. Dersom han kommer i form igjen, er det flott. Vi vil ha han i troppen, og han vil score mål. Men dersom så ikke skjer, kan alle se hva vi har i bakhånd.

– Vi scoret fire mot Arsenal, vi scoret fire mot Barcelona, vi scoret fire mot Manchester City forrige sesong, og fire mot Dortmund. Det er målfarlige spillere på dette laget. Mange av dem.

Aldridge mener at spillere som Sturridge, Firmino, Mane, Coutinho og Origi alle kan komme opp i et tosifret antall mål denne sesongen, og Liverpool-legenden mener at Adam Lallana også bør ha det som målsetting.

– Når angrepsspillet vårt fungerer som det skal, er vi umulige å stoppe. Heldigvis er vi ikke avhengige av Sturridge for at det skal fungere lenger. Han vil ha mer enn nok med å spille seg inn på laget igjen, noe som bør inspirere ham til å nå nye høyder.

– Det er åpenbart hvor svakheten ligger

En som har fått mye kritikk etter søndagens kamp er venstreback Alberto Moreno. Aldridge er heller ikke spesielt begeistret over spanjolens prestasjon på Emirates.

MÅ OPPTRE SMARTERE
MÅ OPPTRE SMARTERE  Alberto Moreno hadde hatt godt av en mer erfaren venstreback i stallen som forbilde, mener John Aldridge.

– Det er åpenbart at Liverpool trenger å hente inn noen i den posisjonen. Jeg tror imidlertid at Moreno fortsatt kan han en god fremtid i klubben. Han trenger imidlertid å lære av en mer erfaren forsvarer, som kan vise ham hvordan han skal opptre smartere defensivt. For øyeblikket besitter han ikke den egenskapen, og må lære seg det på egen hånd.

– Moreno var ikke den eneste som gjorde feil. Defensivt er det fortsatt mye arbeid som må gjøres.

– Jeg forventer at dette arbeidet gjøres både på transfermarkedet og på treningsfeltet, avslutter Aldridge.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]