Tom Werner:– Liverpool er ikke til salgs

Styreformann Tom Werner insisterer på at Fenway Sports Group ikke har noen planer om å selge Liverpool FC.

19. aug 2016 kl 20.50 Einar Kvande

Styreformann Tom Werner insisterer på at Fenway Sports Group ikke har noen planer om å selge Liverpool FC.

– Denne klubben er ikke til salgs, slår han kategorisk fast til Liverpool Echo.

– Vi har sagt det tidligere også, og jeg ønsker å si det igjen: Denne klubben er ikke til salgs. Fra tid til annen er det noen som kommer med bud på klubben til oss, men som regel er det bare for å oppnå publisitet. Folk kaster bud i vår retning som vi ikke tror er reelle. Vi har ikke hatt diskusjoner eller forhandliner med noen, for klubben er ikke til salgs, utdyper styreformannen.

– Dersom noen skriver brev til oss og ønsker å kjøpe klubben, går brevet rett i søppelbøtta. Vi kunne ikke ha skrevet en langtidskontrakt med Jürgen Klopp uten at det var en gjensidig forståelse mellom oss at vi har en fremtid sammen.

Kan komme til å selge en minioritetsandel

Wenger bekrefter dog at FSG er åpne for å selge en mindre aksjepost i klubben, dersom den rette investoren dukker opp. Men det ligger ingen slike bud på bordet nå.

– Det er klart at vi aktivt søker kommersielle muligheter som kan hjelpe oss til å investere i troppen for å vinne fotballkamper, forklarer Werner.

– Slike kommersielle diskusjoner kan være komplekse, og vi har tidligere uttalt at dersom forutsetningene er riktige og vi finner den riktige partneren, vil vi vurdere at noen kan kjøpe en mindre aksjepost i klubben. Men dette vil vi bare gjøre innenfor rammene av hva som er i klubben beste interesser på lang sikt. Jeg ønsker å gjenta at klubben ikke er til salgs.

Spent på hvordan sesongen vil gå

Liverpool nådde to finaler forrige sesong, men nådde ikke helt opp i ligaen.

– Vi hadde noen fine øyeblikk forrige sesong. Vi var i Basel, og det var en kamp med to helt ulike omganger.

EUROPALIGA-FINALEN
EUROPALIGA-FINALEN  To veldig ulike omganger, er beskrivelsen til Tom Wener.

– Sett i ettertid var den viktigste avgjørelsen vi gjorde i fjor å ansette Jürgen. Vi er overbevist om at den avgjørelsen er noe vi vil få godt betalt for, og at vi vil vinne trofeer i fremtiden.

– Nå har vi fått en spennende start på sesongen med seieren over Arsenal. Alle var enige om at førsteomgangen ikke var spesielt god, men vi spilte strålende angrepsfotball i annen omgang. Vi ser frem til hvor denne sesongen vil føre oss.

– Jeg tror ikke det er til hjelp om jeg avslører vår målsetting offentlig. Vi er alle enige om at det handler om utvikling og forbedring. Vi ønsker alle å vinne så mye som mulig, og vi er i en god posisjon til det. Vi tror ikke det finnes noe tak for hva dette laget kan oppnå. Vi er alle veldig ambisiøse.

– Det er ikke tvil om at Premier League blir tøffere og tøffere. På mange måter er denne ligaen til og med mer spennende enn Champions League. Du kan ikke ta seier for gitt noen helg. Alle lag har blitt bedre.

– Det som skjedde forrige sesong var spennende. Selvsagt skulle vi ønsket at vi hadde vunnet ligaen, men det faktum at Leicester var så eksepsjonelt gode var utrolig bra for sporten. Vi vet at de beste trenerne i verden er i Premier League, og det er bra både for spillerne og supporterne. Det gir oss ekstra lyst til å oppnå suksess.

Viktig med ny kontrakt for Klopp

Jürgen Klopp har i løpet av sommeren skrevet under en ny kontrakt frem til 2022.

– Fra vårt synspunkt var dette et veldig viktig øyeblikk. Vi ønsket å få lagt alle spekulasjoner rundt managersituasjonen døde.

EN STERK LEDER
EN STERK LEDER  Tom Werner understreker at det var svært viktig å gi Jürgen Klopp en ny langtidskontrakt i sommer.

– Vi har helt fra begynnelsen følt at han er en verdensklassemanager, og at han var den ideelle manager for denne klubben. Derfor var dette fornuftig for oss. Vi er glade for at han viser den samme lojaliteten og entusiasmen som han hele tiden har gjort.

– Vi anser ham som en sterk leder. Spillerne responderer på hans lederskap. Supporterne føler seg også veldig komfortable med Jürgen.

- Han tok en avgjørelse. Han er ekstremt lojal mot Liverpool. Han er helt klart riktig manager for denne klubben.

– Han skjønner klubbens globale fanskare, han skjønner klubbens historie og han er ekstremt stolt over denne klubben og har et lidenskapelig forhold til den. Jeg tror han har gitt klubben styrke og identitet på vei inn i fremtiden.

Vil selge navnerettighetene til Main Stand

Liverpools nye imponerende Main Stand står snart ferdig, og FSG vil være representert med Werner, John W Henry og Mike Gordon under Liverpools første hjemmekamp foran den nye tribunen, mot Leicester den 10.september.

– Det har vært stor interesse for å kjøpe navnetrettighetene til Main Stand, men så langt har det ikke kommet lenger enn til samtalestadiet, forteller Werner.

– Vi kommer alle til å være tilstede på den første kampen. Jeg er ekstremt stolt over hva vi har fått til. Når vi kom til klubben var det mye usikkerhet rundt stadionspørsmålet, og om vi ville bli værende på Anfield eller ei.

– Det handlet om hva som var i klubbens beste interesse. Vi lyttet til supporterne, vi lyttet til våre partnere, vi lyttet til den offisielle supporterkomiteen. Det hadde vært gjort mange feil før vi tok over klubben. Det var mye skepsis når vi lanserte våre planer.

– Jeg kunne ikke ha vært mer henrykt over utfallet. Folk snakker om hvilken stor forbedring den nye tribunen er. Det er klart at den vil gi oss større inntekter, som vi kan skyte inn i klubben igjen. Vi har løst et problem som var en stor utfordring for klubben.

– Jeg er sikker på at det vil dukke opp et problem eller to til å begynne med. Vi må sørge for at det fungerer bra for alle med en utvidet kapasitet, men jeg anser dette som et stort steg i riktig retning for klubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]