– Må holde beina på jorda

Liverpool-kapteinen er spesielt storfornøyd med arbeidsinnsatsen spillerne la ned i seieren over Barcelona.

7. aug 2016 kl 00.25 Marius Rabben

– Det var en enorm prestasjon. Vi spilte mot det som kan være verdens beste lag, med de beste spillerne i verden, sier Jordan Henderson til Sky Sports.

Foran den andre omgangen, på stillingen 1–0, byttet Liverpool inn 26-åringen. Tre minutter senere ledet rødtrøyene med tre mål.

Henderson markerte seg umiddelbart da han presset Javier Mascherano til å sette ballen i eget nett etter 47 minutter, før Divock Origi smalt inn 3–0 sekunder senere.

MÅLSHOW:
MÅLSHOW:  Liverpool vartet opp med en rekke imponerende angrep på Wembley. For første gang i historien scoret laget fire mål mot Barcelona.

– En stor test

Barcelona, med Luis Suárez og Lionel Messi, i lagoppstillingen, hadde ballen klart mest på et fullsatt Wembley, men slet med å skape sjanser mot aggressive Liverpool-spillere. I stedet økte Marko Grujic til 4–0 rett før slutt.

– Dette var en stor test for oss, men prestasjonen vår var veldig god, forteller Henderson.

– Hver enkelt spiller jobbet sokkene av seg og ga alt for hverandre, og vi fikk belønningene med scoringene.

Nå er det kun én uke igjen til Premier League-starten borte mot Arsenal.

– Dette vil bygge opp selvtilliten vår, men samtidig må vi holde beina på jorda. Vi må fortsette å jobbe slik vi har gjort i pre-season, og fortsette å gjøre det sjefen ber oss om.

– Totalt sett var vi solide bakover og farlige i angrep. Så vi er fornøyde, men nå må vi restituere oss bra. Vi har en ny kamp i morgen.

Skryter av Mané

Sadio Mané var mannen som ga Liverpool ledelsen før pause, etter en imponerende kontring anført av Adam Lallana, som vant ballen på midtbanen.

MANÉS FØRSTE:
MANÉS FØRSTE:  Ledermålet mot Barcelona var den første nettkjenningen til Mané etter overgangen fra Southampton.

Scoringen var dyrkjøpte Manés første fulltreffer ikledd Liverpool-drakt.

– Han har vært briljant siden han kom hit, fortsetter Liverpool-kapteinen.

– Man har sett i treningskampene at han er kvikk, han ønsker å bruke bakrommet, og han ønsker å løpe. Avslutningene hans er i tillegg veldig gode.

– Han er en fantastisk tilvekst til stallen, i likhet med de andre spillerne manageren har hentet inn. Vi har en god stall på vei inn mot sesongens første kamp, og alle kjemper om å få spille.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]