Dette skriver avisene:«Maltraktert på 18 minutter»

Vi har tatt en kikk på hva de engelske avisene skriver etter Liverpools 4-3 seier på Emirates.

15. aug 2016 kl 09.44 Arild Skjæveland

James Pearce, Liverpool Echo

Liverpool sikret seg en «flying start» på 2016/17-sesongen på en sprø og kaotisk ettermiddag i hovedstaden.

Tidvis uimotståelig offensiv kraft, og forferdelig sårbare defensivt. Det var bare andre gang på 14 forsøk at Liverpool vant på Emirates, og «the travelling Kop» nøt prestasjonen. De hadde vært gjennom hele følelsesspekteret i de 95 minuttene, etter at de røde kom seg igjen etter en svak start, løp løpsk, og deretter trakk seg tilbake og hadde en nervøs avslutning.

Arsenal feiret tiårsjubileumet på The Emirates med å gi alle supporterne et gratis kampprogram, og Alberto Moreno var i samme humør. Arsenal gjorde det alle fornuftige lag ville gjort, og angrep mot den uberegnelige venstrebacken. Gang på gang ble han tatt på senga, og posisjoneringen hans er fryktelig. Hvorfor betalte ikke Liverpool bare de £10 millionene Leicester ønsket for Ben Chilwell? De må finne en plan B, og det raskt.

«Kopites bør hamstre blodtrykkstabletter dersom dette er en forsmak på fremtiden»James Pearce, Liverpool Echo

Oliver Kay, The Times

Dette var kaos. Helt kaos. Sju mål, og spenningen ville ingen ende ta, men følelsen inne på Emirates Stadium var satt lenge før dommeren blåste av. Der en engasjerende seier virket som et varsel for spennende tider i vente for Jürgen Klopps Liverpool, så viste Arsenals håpløse nederlag tegn på mørkere stemning mot Arsene Wenger.

Ingen sesong har noen gang blitt avgjort på sesongpremieren, men da Sadio Mané sendte Liverpool opp i 4-1 med en strålende scoring, deres fjerde på 18 vanvittige minutter som startet med Philippe Coutinhos frispark på overtid i førsteomgang, kokte atmosfæren over i raseri mot Wenger.

«Skjøre Arsenal ble maltraktert på 18 minutter»Oliver Kay, The Times

Moreno er fremdeles det svakeste leddet på venstreback. Først ga han bort straffen som Simon Mignolet reddet fra Theo Walcott, før han var ute av posisjon minuttet senere da Walcott gjorde det godt igjen og satte inn 1-0.

Til slutt gikk Arsenal tom for ideer, og Liverpool holdt tett. Klopp feiret sammen med spillerne på banen, og kontrasten med hans managerkollega kunne knapt ha vært sterkere.


Matt Law, Telegraph

Det kan ikke være noe annet Premier League-lag som så ofte virker å være dårlig forberedt foran hver nye sesong. Om det er mangel på signeringer, skader, eller spillere som må komme over internasjonale turneringer - ingen gjør det «bedre» enn Arsenal og Wenger.

Og så viste det seg igjen. Sjokk, skrekk og et lag uten etablerte forsvarere, og et lag uten en eneste spiss, ble slått av et Liverpool-lag som selv slet og brukte tid på å komme i gang. Men da Jürgen Klopps lag, med tre nye signeringer på banen, endelig klikket i gir, falt Arsenal fra hverandre og gjorde det til tre tap på sesongpremieren på fire sesonger på Emirates.

«Jürgen Klopps heavy metal-menn knuste Arsenal i syvmålsthriller»Matt Law, Telegraph

Det urutinerte stopperparet ble revet i stykker av Philippe Coutinho, Adam Lallana og debutant Sadio Mané på 18 minutter. The Gunners samlet seg etter å ha havnet bakpå 4-1, men skaden hadde blitt gjort.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]