Milner om utfordringene med å spille back

– Det er nytt for meg, og jeg lærer så raskt jeg kan, sier James Milner.

29. aug 2016 kl 14.06 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp ser ut til å ha innstilt jakten på en ny venstreback, etter at James Milner ble Alberto Morenos utfordrer på backen. I et nytt intervju snakker 30-åringen om sin nye rolle.

– Det er annerledes. Det er pluss og minus med det. I hele karrieren har jeg spilt på midtbanen eller høyere opp, og hatt andre spillere bak meg. Man jobber ofte i par høyere opp på banen, men man er mer en enhet når man spillere på venstreback. Man må være klar over hvor midtstopperne er for på ikke være dypeste mann og alle slike ting, sier visekapteinen til Liverpool Echo.

Allsidighet

At James Milner er tilpasningsdyktig har han vist gjennom hele karrieren, og det mener han er til hjelp nå.

– Det er nytt for meg, og jeg lærer så raskt jeg kan. Forhåpentligvis kan jeg holde feilene til et minimum og gjøre det jeg kan for laget.

– Jeg tror jeg har tilpasset meg gjennom hele karrieren, med å spille i ulike roller og denne rollen er annerledes også. Forhåpentligvis kan erfaringen min hjelpe meg, sier Milner.

– Jeg er Liverpool-spiller og det manageren spør meg om å gjøre, vil jeg gjøre. Hvis han synes det er det beste for laget, så vil jeg gjøre det.

SCORET:
SCORET:  Mot Tottenham kom Milner også på scoringslista med sitt straffespark.

Heller venstre enn høyre

På Twitter er det de som også spøker med at Milner er så lojal at han hadde klippet gresset på Anfield, om han ble bedt om det. Og Milner tar også avstand fra de som mener det er rart å sette en naturlig høyreving på venstreback.

– Jeg har spilt mye på venstre side i min karriere, og vil heller spille venstreback enn høyreback, så det påvirker meg ikke, sier Milner, og mener Klopp ønsker at backene skal spille veldig annerledes enn mange andre managere.

Derfor har han også brukt timevis foran TV-skjermen for å se på videoer av hvordan han har posisjonert seg.

– Det er litt irrelevant å snakke med noen som har spilt der tidligere fordi måten denne manageren spiller på er veldig annerledes enn for en venstreback for fem år siden for eksempel. Mye av tiden som back i dette laget er man ving, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]