Omskolert til venstreback

16 år gamle Adam Lewis i ny rolle på U18-laget.

19. aug 2016 kl 20.02 Einar Kvande

U18-trener Neil Critchley har omskolert den engelske undomslandslagsspilleren Adam Lewis fra offensiv midtbanespiller til venstreback, fordi han har så mange andre gode offensive spillere i sin tropp.

Lewis har funnet seg godt til rette i sin nye rolle, og imponerte med godt forsvarsspill i 4-0 seieren over Blackburn under mandagens serieåpning.

– Vi spurte Adam om han kunne tenke seg å forsøke seg som back, og han opptrådte som om han hadde spilt i den rollen hele livet, forteller Critchley til Liverpool Echo.

– Normalt spiller han på midtbanen, og han har spilt som nummer 10 for England. Han fikk en stygg skade mot slutten av forrige sesong, og gikk glipp av fire måneder.

– Vi liker han virkelig som spiller, men med de offensive spillerne vi har ville han fått det vanskelig med utkonkurrere alle disse gode spillerne etter skaden. Karer som Yan Dhanda, Toni Gomes og Bobby Adekanye er alle inne i sitt andre år på U18-laget.

– Adam må jobbe litt med de avgjørelsene han tar som forsvarsspiller, men vi er ekstremt godt fornøyd med hvordan han har funnet seg til rette i sin nye posisjon. Han spiller med stor kløkt, og har sterke kvaliteter når han er med fremover på banen. Han kan takle, er god i lufta ut fra størrelsen, og vil bli bedre og bedre jo mer han spiller der.

Hard konkurranse om keeperplassen

Liam Millar gjorde hat-trick mot Blackburn, mens keeper Ben Williams også imponerte.

– Det kan virke merkelig å prate om keeperen etter en 4-0 seier, men Ben var strålende, sier Critchley.

GOD KAMP
GOD KAMP  Ben Williams imponerte mellom stengene for Liverpool U18 i mandagens kamp mot Blackburn.

– Vi ga ham ikke så mye beskyttelse til tider. Selv om vi ledet til pause, kunne det fort ha vært 2-2 eller 3-3. Vi har sterk konkurranse om keeperplassen. Vi har Caoimhin Kelleher, som reiste med førstelaget til kampen mot Arsenal sist helg. Vi har også Kamil Grabara, som spiller for U23-laget, men som fortsatt er spilleberettiget for U18. Dan Atherton er skadet for øyeblikket. Med fire keepere blir det en interessant kamp.

Liverpool U18 spiller borte mot Manchester United i Altrincham klokken 12.00 i morgen. En kamp som blir vist på LFCTV.

– Seieren over Blackburn var grei, men vi vet vi kan spille bedre. Vi skal nå møte Manchester United, og deretter Manchester City, så vi vil i løpet av de par neste kampene finne ut mye om hvor vi står denne sesongen, avslutter Critchley.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]