The Anfield Wrap møtte sjefen– Publikum betyr alt

Gjengen i The Anfield Wrap møtte Klopp til et intervju, og LFC-manageren forklarer hvordan han tenker og ser på ting.

2. aug 2016 kl 12.25 Lars Frøsland

The Anfield Wrap møtte Jürgen Klopp i USA, og fikk et eksklusivt intervju med ham. Klopp satte av god tid til scouserne, og gav et unikt innblikk i hvordan han tenker og jobber.

Det er mye snakk om at du prøver å skape en «family vibe» i klubben. Kan du fortelle hvordan du gjør det?

- Når man tenker på hvordan en gruppe fungerer og hvordan enkeltpersonene vil bli behandlet, må man tenke hvordan man selv ønsker å bli behandlet. Man må tenke på sine egne tanker om vennskap. Livet er for kort til ikke å nyte tiden sammen, uttaler Klopp til TAW.

Trivsel

Tyskeren er opptatt av at spillerne skal trives sammen, jobbe godt sammen og utvikle seg sammen. Han ønsker derfor at spillerne skal ha positive holdninger til trening.

– Jeg ønsker ikke at spillerne skal komme til trening fordi de må, men fordi de selv ønsker. Fordi de liker det.

Klopp vet at penger får mye av spalteplassen reservert til fotball. Han jobber dog med å fokusere på fotballgleden.

Jeg og spillerne har en fantastisk jobb. Det handler ikke om penger, selv om det er blitt en stor del av det. Ingen startet med fotball på grunn av penger, poengterer Klopp.

– Vi har tro på ferdighetene i laget!

TRENING:
TRENING:  Klopps favoritt-del av managerjobben er treningene.

Hva er din favoritt-del av trenerjobben?

– Trening. Jeg elsker treningene. Dét er min favoritt-del av fotballen. Om du ikke er god nok, skal du få tid til å bli det. Slik skal det være. Vi må jobbe sammen, forbedre oss sammen. Jeg nyter å se kvaliteten på spillere, og jeg elsker å lage en plan for den kommende kampen, svarer Klopp.

Klopp poengterer at også han må lære. Han forteller at han ikke var helt forberedt på måten West Brom spilte på, og sier han lærte og at Liverpool dermed spilte bedre neste gang lagene møttes.

Hvor mye betyr publikum?

– For meg er betyr det alt. Tenk forskjellen på en tom eller stappfull stadion! Det påvirker spillet fullstendig.

Klopp blir så spurt om kommentarene han kom med om publikum som forlater stadion tidlig.

– Jeg sier alltid sannheten og det jeg føler. Det er ikke alltid så smart. Det var slik jeg følte. Jeg tenkte ikke på effekten av det.

– De siste 30 minuttene av Borussia Dortmund-kampen var 50/50. 50 prosent publikum og 50 prosent spillerne. Jeg kunne fysisk føle effekten av stemningen på kroppen.

– Er det mulig å skape noe som dette dette én gang i uken? Vi kan være enig i at mot Newcastle (for eksempel) er det ikke samme stemningen… Det forventer jeg ikke heller, men kan vi få til noe som dette? Jeg mener publikum utgjør den største forskjellen – for alle lagene i Premier League er gode.

– Man merker det når det andre laget har god atmosfære.

Klopp håper fansen kan legge fra seg klaging underveis i kampen.

– Fansen har rett til å klage, men det er kanskje best å gjøre det før og etter kamp – ikke underveis.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]