– Vi er klare for Turf Moor

Jürgen Klopp skulle gjerne ha spilt Burnley-kampen på Anfield, men er klar for det som venter de røde på Turf Moor.

18. aug 2016 kl 15.39 Einar Kvande

Liverpool skulle egentlig ha møtt Burnley på Anfield på lørdag, men fikk snudd oppgjørene mot Lancashire-klubben, slik at man fikk bedre tid til å fullføre byggingen av nye Main Stand.

Dette betyr at Liverpool starter sesongen med fire bortekamper på rad, inkludert ligacupkampen mot Burton Albion. Første kamp på Anfield blir mot regjerende ligamester, Leicester City, den 10.september.

– Jeg har vært lenge i denne bransjen, men jeg kan fortsatt ikke si nøyaktig hvor stor fordel det er å ha hjemmekamp. Men det er en fordel, fortalte Klopp under dagens pressekonferanse på Melwood.

– Stemningen på tribunen er alltid en fordel når det går bra. Jeg har aldri opplevd det, men jeg har hørt at stemningen på hjemmebane ikke alltid er like bra i alle klubber, så det er selvsagt mulig at det er noen klubber som ikke får drahjelp av å spille på hjemmebane.

– Uansett så tenker jeg ikke på ting jeg ikke kan forandre på, og jeg kan ikke forandre på det faktum at vi skal spille på bortebane. Vi kjente til situasjonen med den nye tribunen, og vi har kjent til den lenge, så dette var noe vi var fullt klar over.

– Da terminlisten kom fikk vi vite at andre kamp var mot Burnley, og det er vanskelig nok i seg selv. Det ville ha vært vanskelig nok om det var her i Liverpool. Det finnes ingen enkle kamper i denne ligaen.

Burnley med bra hjemmestatistikk

– At kampen spilles på Turf Moor er egentlig ikke noe vi tenker så mye på. Jeg kjenner til hjemmestatistikken til Burnley. De var ubeseiret helt siden januar før de tapte for Swansea, så de er veldig sterke og komfortable på hjemmebane. Derfor blir ikke dette enkelt for oss.

– Men Burnley er i en ny liga, og kunne ha fått sin første bortekamp på Anfield. Det er en fin atmosfære å spille i, og noe du ser frem til når du er nyopprykket, så det ville ha vært en vanskelig oppgave for oss det også.

– Det faktum at kampen nå spilles i Burnley, og at vi deretter reiser til London for å møte Tottenham, er ikke noe vi kan forandre på, og derfor tenker vi ikke på det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]