Afellay tilbake for Stoke

Gode nyheter for Mark Hughes foran møtet med Liverpool. Men Stoke-manageren må klare seg uten viktig kvintett.

22. des 2016 kl 11.23 Einar Kvande

Ibrahim Afellay vil være i Stoke-troppen for første gang på åtte måneder når Mark Hughes sine menn møter Liverpool.

Den 30 år gamle midtbanespilleren landet forkjært på trening i april, og fikk en leddbåndskade i kneet. Han har siden den gang stått over 23 kamper, og har reist Europa rundt for å besøke knespesialister.

Afellay var tilbake på treningsfeltet til Stoke, Clayton Wood, i oktober, og spilte sin første kamp i en Stoke-trøye etter skaden for U23-laget på fredag. I den matchen fikk han 63 minutter på banen.

– Ibi spilte sist fredag, og hadde en god kamp, så nå er han tilbake i troppen og tilgjengelig, uttalte Mark Hughes under sin pressekonferanse i dag.

– Jeg er glad for at han er tilbake og virker sterk, da han har slitt med en veldig alvorlig skade. Han ser ut som den gamle Afellay nå, noe som er veldig gode nyheter, for ofte når spillere kommer tilbake så er de litt forsiktige. Jeg har ingen problemer med å benytte ham nå.

Kvintett ute

Stoke må klare seg uten Geoff Cameron og Phil Bardsley på Anfield. De sliter begge med kneskader, og er et par uker unna å være tilbake i spill, ifølge Stoke Sentinel. Keeper Jack Butland er også uaktuell til kampen mot Liverpool, etter en ankeloperasjon i forrige uke.

I tillegg er Marko Arnautovic suspendert, etter å ha blitt utvist i kampen mot Southampton nylig.

Stephen Ireland er også langtidsskadet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]