Arbeloa tror West Ham kan vinne på Anfield

33 år gamle Alvaro Arbeloa vil være tilbake på gamle tomter, når West Ham gjester Anfield søndag ettermiddag.

8. des 2016 kl 10.39 Einar Kvande

Alvaro Arbeloa spilte 98 kamper for Liverpool i løpet av sine to og et halvt år på Merseyside fra januar 2007 til mai 2009. Han gjorde to mål på disse kampene.

Søndagens visitt blir imidlertid ikke første gangen han er tilbake på Anfield etter at han forlot klubben til fordel for Real Madrid sommeren 2009.

– Jeg spilte på Anfield for Real Madrid for to år siden, og det var en strålende kamp som vi vant 3-0. Det var en god prestasjon, for Liverpool spilte bra på den tiden, sier Arbeloa til West Hams offisielle nettside.

– Dette var første gangen jeg var tilbake, og det føltes litt merkelig å gå inn i bortegarderoben. Men det var hyggelig å føle atmosfæren på Anfield igjen. Supporterne i Liverpool behandlet meg alltid godt, og det var hyggelig å vinne en kamp der igjen.

Ser likhetstrekk mellom klubbene

Arbeloa beskriver Liverpool som en enorm klubb, hvor spillerne og fansen står hverandre nær.

– Jeg ser mange paralleller med West Ham. Begge klubber har gode fans, og det er en god kjemi mellom spillerne og supporterne. Dette opplevde jeg allerede da jeg spilte for Liverpool på Boleyn Ground.

CHAMPIONS LEAGUE
CHAMPIONS LEAGUE  Alvaro Arbeloa i Real Madrid-drakt, i duell mot Alberto Moreno på Santiago Bernabeau i november 2014

Det som ergrer Arbeloa mest fra tiden i Liverpool er tapet i Champions League-finalen i Aten.

– Jeg har mange gode minner fra tiden min i Liverpool, men det var selvsagt svært skuffende å tape Champions League-finalen mot AC Milan i Aten.

– Hver eneste kamp jeg fikk spille på Anfield var en utrolig opplevelse, og jeg husker vi slo Real Madrid 4-0 der, noe som var en stor kveld i en utrolig sesong hvor vi kjempet om tittelen med Manchester United.

– Jeg spilte med noen store spillere, som Steven Gerrard, Javier Mascherano og Fernando Torres, som alle er legender i klubben.

West Ham vant 3-0 på Anfield forrige sesong, og Arbeloa ser ingen grunn til at The Hammers ikke kan vinne der igjen.

– Det blir ikke lett, men selvsagt kan vi vinne. Liverpool tapte 4-3 for Bournemouth sist helg, så det er mulig å slå de. West Ham vant på Anfield forrige sesong, og det er ingen grunn til at vi ikke kan klare det igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]